Ήττα για τη Βαλεντίνη, στο διπλό θα κριθεί το tie

 
Ήττα για τη Βαλεντίνη, στο διπλό θα κριθεί το tie
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 18:07

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου "λύγισε" στα 3 σετ από την Caijsa Wilda Hennemann και το tie της Ελλάδας με τη Σουηδία θα κριθεί στο διπλό.

Η Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να "κλειδώσει" την ελληνική νίκη στο tie με τη Σουηδία στο Oeiras της Πορτογαλίας, καθώς ηττήθηκε από την Hennemann, Νο.442 στον κόσμο, με 6-4, 3-6, 6-4, έπειτα από μεγάλη μάχη 2 ωρών και 33 λεπτών.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.206 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκίνησε καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, όμως η 23χρονη Σουηδέζα πήρε τα 6 από τα 8 επόμενα games και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Δεν το έβαλε κάτω η Βαλεντίνη, η οποία ανέτρεψε το 1-2 στο 2ο σετ και με 4 κερδισμένα games στη σειρά προηγήθηκε με 5-3, για να το κλείσει λίγο μετά στα 9 games (6-3).

Στο 3ο σετ προηγήθηκε ξανά με 2-0 η Ελληνίδα, όμως υπέστη νέα ανατροπή, με το παιχνίδι να κρέμεται από μια κλωστή μέχρι και το τελευταίο game. Η Hennemann έκανε ένα υπερπολύτιμο break στο 9ο game και προηγήθηκε με 5-4, με τη Βαλεντίνη να έχει χαμένο break point για το 5-5 και τη Σουηδέζα να "κλειδώσει" τελικά τη νίκη στο 2ο match point της.

Με τη νίκη αυτή η Σουηδία έκανε το 1-1 στη σειρά με την Ελλάδα, αφού νωρίτερα θυμίζουμε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε κερδίσει την Kajsa Rinaldo Persson με 6-4, 6-4.

Τα πάντα τώρα θα κριθούν στο διπλό, όπου για την ελληνική ομάδα θα αγωνιστούν οι Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ, Νο.103 και Νο.107 στα διπλά αντίστοιχα. Η Σουηδία είχε δηλώσει αρχικά τις δυο νεότερες της αποστολής, τη 15χρονη Lea Nilsson και τη 17χρονη Nellie Taraba Wallberg, ωστόσο το πλάνο άλλαξε εφόσον έχει δυνατότητες να κάνει μια μεγάλη νίκη κι έτσι θα παίξουν οι Hennemann και Rinaldo Persson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots