WTA
"Πέταξε έξω" και την Pegula η Alexandrova! (vid)

 
"Πέταξε έξω" και την Pegula η Alexandrova! (vid)
© Miami Open
tn team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:23

Μετά την Iga Swiatek, η Ekaterina Alexandrova έβγαλε εκτός τουρνουά και την Jessica Pegula, για να προκριθεί στον 2ο ημιτελικό της σε WTA 1000 διοργάνωση!

Η 29χρονη Ρωσίδα, Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε της Αμερικανίδας τενίστριας με 3-6, 6-4, 6-4 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Miami Open.

Έκανε back-to-back Top 5 νίκες η Alexandrova, η οποία είχε αποκλείσει την Iga Swiatek στον 4ο γύρο με 6-4, 6-2. Πέτυχε την 3η Top 5 νίκη της για φέτος, από τις 6 που έχει συνολικά στην καριέρα της, ενώ προκρίθηκε στον 2ο ημιτελικό σε 1000άρι στην καριέρα της, μετά από αυτόν της Μαδρίτης το 2022.

Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρέψει από σετ πίσω, αφού η Pegula είχε μπει δυνατά στον προημιτελικό και κερδίζοντας τα 4 τελευταία games, κατάφερε να πάρει το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ η Alexandrova ήταν καλύτερη και προηγήθηκε μέχρι και με 5-2. Η Pegula μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά ανταποκρίθηκε με love service game η Ρωσίδα, για να κλείσει το σετ.

Έτσι οδήγησε το παιχνίδι σε 3ο σετ, όπου δόθηκε μεγάλη μάχη. Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν αρχικά από ένα break με το σκορ να γίνεται 3-3, αλλά η Alexandrova έφτασε και σε δεύτερο break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Αυτή τη φορά η Pegula δεν είχε απάντηση και η Ρωσίδα "κλείδωσε" τη νίκη στο σερβίς της, σε 1 ώρα και 58 λεπτά παιχνιδιού.

Με τη νίκη αυτή εξασφάλισε και την πρώτη της είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης η Alexandrova, η οποία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά μια ακόμα Αμερικανίδα, την Danielle Collins.

Αν την κερδίσει και αυτή, θα προκριθεί για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, ενώ θα εξασφαλίσει και άνοδο στο Νο.13 του κόσμου. Αν δε, κατακτήσει τον τίτλο, θα "αναρριχηθεί" στο Νο.11 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots