WTA
Σάκκαρη: "Χαρούμενη που θα μείνω παραπάνω στο Μαϊάμι φέτος"

 
Σάκκαρη: "Χαρούμενη που θα μείνω παραπάνω στο Μαϊάμι φέτος"
tn team Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 22:34

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκρυψε πως μπαίνοντας στον σημερινό αγώνα με τη Yue Yuan υπήρχαν στο μυαλό της οι δυο διαδοχικές ήττες που είχε τα προηγούμενα χρόνια στο Μαϊάμι, όμως κατάφερε να το αλλάξει αυτό φέτος και να ξεκινήσει με πολύ καλή εμφάνιση την προσπάθειά της στο τουρνουά. 

"Είναι η πρώτη μου νίκη σ' αυτό το στάδιο, είτε το πιστεύετε είτε όχι!" ήταν τα πρώτα λόγια της Σάκκαρη στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε, μετά τη νίκη της με 6-2, 6-2 επί της Yuan.

"Ήμουν ημιφιναλίστ εδώ πριν 2 χρόνια, αλλά ήταν στο bubble και δεν είχαμε αυτό το γήπεδο. Κάθε φορά που ερχόμουν από το Indian Wells και έπαιζα σ' αυτό το γήπεδο έχανα από τον 2ο γύρο, όπου περνάω με bye τα τελευταία χρόνια. Οπότε μπαίνοντας στο γήπεδο εδώ σήμερα απλά ήλπιζα να μην συμβεί και 3η φορά!" συνέχισε η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια.

Έκανε πολύ καλό ματς η Σάκκαρη, τον οποίο ολοκλήρωσε με 20 winners και 13 αβίαστα λάθη: "Ήταν πολύ καλός αγώνας, είμαι πολύ χαρούμενη με τον τρόπο που έπαιξα. Είχα μόνο δυο μέρες για να προετοιμαστώ και έπρεπε να είμαι έτοιμη. Είναι διαφορετικά, έχει περισσότερη υγρασία, οι συνθήκες είναι πιο 'βαριές'. Αλλά νιώθω ότι παίζω καλά αυτή την περίοδο."

Δεν είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί γιατί μόλις την Κυριακή έπαιξε στον τελικό του Indian Wells με την Iga Swiatek, όποτε και η σωματική της κατάσταση ήταν ένα ερωτηματικό, ωστόσο πέρασε με άριστα το τεστ και τώρα θα έχει μια μέρα κενό μέχρι τον επόμενο αγώνα της.

"Ήμουν πολύ σταθερή σήμερα. Μετά βίας έχανα μπάλες. Μόνο στο 2ο σετ έχασα για λίγο τη συγκέντρωσή μου, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Συνολικά νομίζω πως ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Αύριο έχω κενή μέρα, είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για το επόμενο ματς. Είμαι χαρούμενη που μετά από χρόνια θα μπορέσω να μείνω εδώ λίγο παραπάνω."

Στον 3ο γύρο του Miami Open η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Dayana Yastremska και Daria Saville.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots