WTA
Με φόρα από το Indian Wells η Σάκκαρη (vid)

 
Με φόρα από το Indian Wells η Σάκκαρη (vid)
© BNP Paribas Open
tennisnews team Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 22:11

Η Μαρία Σάκκαρη μετέφερε τη φόρμα από το Indian Wells στο Μαϊάμι, όπου πανηγύρισε την πρώτη νίκη της μετά από 3 χρόνια, κάνοντας εντυπωσιακή πρεμιέρα κόντρα στη Yue Yuan.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών επιβλήθηκε της Yuan με 6-2, 6-2 και πήρε μέσα σε 79 λεπτά την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Miami Open.

Η Yuan είχε κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά στο Indian Wells φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά, ενώ στο Μαϊάμι έδωσε έναν αγώνα πριν παίξει σήμερα, όμως δεν μπόρεσε να σταθεί στο ίδιο επίπεδό με τη Σάκκαρη, που ήταν εκπληκτική απέφυγε τα περιττά λάθη, έπαιξε πολύ επιθετικά και έφτασε με επιβλητικό τρόπο στη νίκη.

Ήταν η 1η νίκη για τη Σάκκαρη στο κεντρικό court του Hard Rock Stadium, όπου τα δυο τελευταία χρόνια είχε αποκλειστεί στις πρεμιέρες της. Τις τελευταίες νίκες της στο τουρνουά της πέτυχε το 2021, όταν έκανε την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά του Μαϊάμι, φτάνοντας έως τα ημιτελικά.

Η Σάκκαρη έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και δεν άφηνε την Yuan να πάρει ανάσα. Προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ και το έκλεισε στα 8 games.

Και στο 2ο σετ πήρε από νωρίς τον έλεγχο και "ξέφυγε" με 4-1. Το έκλεισε και αυτό στο 8ο game, στο οποίο η Yuan σέρβιρε και κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40, όμως τελικά η Σάκκαρη έκανε το 6-2 στο 5ο της match point.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το ματς με 20 winners και 13 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Yuan είχε 8 winners και 18 αβίαστα λάθη. Αυτή ήταν η 2η συνάντηση των δυο παικτριών στο tour και η 2η straight sets νίκη της Ελληνίδας.

Έφτασε επίσης τις 6 νίκες στα 7 τελευταία παιχνίδια της η Σάκκαρη, από τότε που ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον David Witt.

Στον 2ο γύρο του Miami Open η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Daria Saville με την Dayana Yastremska.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots