WTA
Απέκλεισε την Raducanu η Sabalenka (vids)

 
Απέκλεισε την Raducanu η Sabalenka (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 0:02

H Aryna Sabalenka ζευγάρωσε τις νίκες της στο Indian Wells, αποκλείοντας την Emma Raducanu στον 3ο γύρο. Νέα δύσκολη πρόκριση για την Coco Gauff.

H Sabalenka, Νο.2 στο ταμπλό του Indian Wells, δεν είχε το πιο εύκολο μεσημέρι απέναντι στη Raducanu, αλλά έπαιξε καλύτερα σε σχέση με την πρεμιέρα της και πήρε μια καθαρή νίκη με 6-3, 7-5, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης.

Αφού έχασε διπλό set point για να κάνει το 6-2 στο 1ο σετ, η Sabalenka κινδύνεψε στο σερβίς της, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τριπλό break point στο 5-3, 0-40. Απέτρεψε τελικά το break back και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να κλείσει το σετ.

Στο 2ο σετ βρήκε ακόμα πιο σθεναρή αντίσταση από την Raducanu, που έδειξε ενθαρρρυντικά σημάδια αυτή την εβδομάδα στο Indian Wells. Μέχρι το 5-5 οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι, με την Sabalenka να κάνει το break για το 6-5 στο κομβικό 11ο game.

Πολύ σημαντικό ήταν προφανώς και το επόμενο game, στο οποίο η Λευκορωσίδα ήρθε ξανά αντιμέτωπη με break points όταν σέρβιρε για το σετ (και για το ματς στην προκειμένη), βρίσκοντας για μια ακόμα φορά τις λύσεις υπό πίεση για να σώσει 3 break points και να κρατήσει το σερβίς της για το 7-5.

Η πρωταθλήτρια του Australian Open, η οποία είχε περάσει πολύ δύσκολα μέχρι να κερδίσει την Peyton Stearns με 6-7 (2), 6-2, 7-6 (6) στην πρεμιέρα της στο τουρνουά, θα αντιμετωπίσει στη φάση των "16" μια εκ των Elina Svitolina και Emma Navarro.

Στον 4ο γύρο προκρίθηκε και η Coco Gauff, που και σήμερα δυσκολεύτηκε αλλά τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να παίξει επιπλέον σετ, επικρατώντας της Lucia Bronzetti με 6-2, 7-6 (5).

Στο 1ο σετ η νεαρή Αμερικανίδα επέστρεψε από το 2-2, 15-40, για να κερδίσει τα 4 επόμενα games και να φτάσει στο 6-2, ενώ στο 2ο σετ ήταν πίσω στο 5-5, 0-30 και στο tie-break με mini-break στο 4-5, αλλά και στις δυο περιπτώσεις αντέδρασε καλά και έκλεισε το ματς.

Η Gauff θα περιμένει την αναμέτρηση της πρώην πρωταθλήτριας, Naomi Osaka, με την Elise Mertens, για να μάθει την επόμενη αντίπαλή της.

Τέλος, μια σπουδαία ανατροπή έκανε η Yue Yuan, που συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της. Η 25χρονη Κινέζα, η οποία απέκλεισε την Qinwen Zheng στον 2ο γύρο, επικράτησε της Caroline Dolehide με 1-6, 6-4, 7-6 (2) και θα περιμένει μια εκ των Sloane Stephens και Daria Kasatkina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots