WTA
1ος τίτλος μετά από 9 χρόνια για τη Lisicki!

 
1ος τίτλος μετά από 9 χρόνια για τη Lisicki!
tn team Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 - 13:29

Μετά από τραυματισμούς, επιπλοκές και αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποτέ τένις, η Sabine Lisicki όχι απλά επέστρεψε, αλλά κατάφερε και να κερδίσει έναν επαγγελματικό τίτλο, μετά από σχεδόν μια δεκαετία!

Η Lisicki αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Calgary στον Καναδά, μετά τη νίκη της επί της Stacey Fung με 7-6 (2), 6-7 (5), 6-3.

Ήταν ένας τίτλος με τεράστια συναισθηματική αξία για τη Lisicki, που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα. Η τελευταία περίοδος αποκατάστασης κράτησε 19 μήνες και ήταν για το γόνατό της, στο οποίο έκανε μια πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση, με κάποιους γιατρούς να επιμένουν ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει επαγγελματικά τένις.

Η ίδια τους διέψευσε με επιμονή και σκληρή δουλειά, φτάνοντας αυτή την εβδομάδα να κατακτήσει ένα επαγγελματικό τουρνουά και μάλιστα δυνατής κατηγορίας των 60.000 δολαρίων, στο Calgary του Καναδά.

Μεταξύ άλλων, στο Calgary National Bank Challenger η 34χρονη Γερμανίδα κέρδισε τη Lesley Kerkhove, Νο.4 στο ταμπλό (Νο.220 στον κόσμο), καθώς και τις Αμερικανίδες Liv Hovde (No.8 στο ταμπλό) και Jamie Loeb (No.7 στο ταμπλό).

"Μετά από όλα τα δάκρυα και τον πόνο, η σκληρή δουλειά στο τέλος απέδωσε καρπούς" έγραψε η Lisicki στη δημοσίευση που έκανε στο Instagram, με ένα βίντεο που ξεκινάει από την ίδια να στηρίζεται σε πατερίτσες.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Sabine Lisicki (@sabinelisicki)

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος που κέρδισε η Lisicki από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν είχε κερδίσει το 250άρι του Χονγκ Κονγκ. Ήταν επίσης ο 1ος τελικός της μετά από 5 χρόνια, από το Νοέμβριο του 2018, όταν ήταν φιναλίστ στο 125άρι της Ταϊπέι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots