WTA
Τουλάχιστον στο Νο.14 του κόσμου η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:27

Με τη σπουδαία πρόκρισή της στα προημιτελικά του US Open, η Μαρία Σάκκαρη αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 4 θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα και να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, που σημαίνει πως θα ισοφαρίσει ή θα ξεπεράσει το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου!

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε πριν λίγους μήνες η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της open era που έπαιξε σε προημιτελικό και σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, με την πορεία της μέχρι την τελική 4άδα του Roland Garros.

Σήμερα προκρίθηκε στον δεύτερο προημιτελικό της σε Grand Slam, καθώς έγινε και η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open, στη συνολική ιστορία του τουρνουά!

Η τεράστια νίκη που πέτυχε επί της Bianca Andreescu, έπειτα από 3,5 ώρες μάχης στο Arthur Ashe Stadium, φέρνει ακόμα ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ στη Σάκκαρη, που την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει και η 2η Ελληνίδα που θα μπει στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα ισοφαρίσει σίγουρα το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου, στο Νο.14 του κόσμου, και μπορεί ακόμα και να το ξεπεράσει, αν κερδίσει την Karolina Pliskova στα προημιτελικά. Με πρόκριση στα ημιτελικά η Μαρία θα φτάσει στο Νο.13 και με πρόκριση στον τελικό θα μπει στο Top 10 της WTA!

Θυμίζουμε πως τις τελευταίες εβδομάδες η Σάκκαρη μένει σταθερή στη 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της, από τις 17 Μαΐου αυτού του χρόνου.

Η Δανιηλίδου έχει το καλύτερο ρεκόρ στις γυναίκες στην ιστορία του ελληνικού τένις, καθώς έχει περάσει 6 εβδομάδες στην καριέρα της στο Νο.14 της WTA, από τις 12 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου το 2003.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots