WTA
Το όνειρο συνεχίζεται για την Teichmann! (vid)

 
Jil Teichmann
Jil Teichmann Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 - 0:15

H Jil Teichmann έβγαλε νοκ άουτ και την Karolina Pliskova, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της και να δώσει συνέχεια στο παραμύθι που ζει στο Σινσινάτι!

Η Teichmann όχι μόνο έφτασε σε μια νέα μεγάλη υπέρβαση, αλλά το έκανε και με άνεση, κερδίζοντας την Pliskova με 6-2, 6-4 στην ημιτελική φάση του Western & Southern Open, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της - με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο!

Η 24χρονη Ελβετίδα, η οποία διανύει μια ονειρική εβδομάδα στο Σινσινάτι, "έσπασε" το σερβίς της Pliskova δυο φορές στο 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), ενώ κράτησε το δικό της σε όλα τα games που σέρβιρε, σβήνοντας και δυο break points.

Έφτασε πρώτη στο break και στο 2ο σετ για να προηγηθεί με 4-3. Η Pliskova είχε την απάντηση και ισοφάρισε προσωρινά σε 4-4, αλλά η Teichmann κατάφερε να ανακτήσει αμέσως το πάνω χέρι και με νέο break να περάσει ξανά μπροστά με 5-4. Χωρίς να την καταβάλλει η πίεση της στιγμής, σέρβιρε με επιτυχία και για το 6-4, ολοκληρώνοντας τον νέο της θρίαμβο σε 1 ώρα και 22 λεπτά.

Η Teichmann έχει 5 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες στην καριέρα της και τις δυο τις πέτυχε αυτή την εβδομάδα, απέναντι στις Naomi Osaka και Karolina Pliskova. Έχει κερδίσει ακόμα τη χρυσή Ολυμπιονίκη και Νο.12 στον κόσμο Belinda Bencic, ενώ στους πρώτους αγώνες τις είχε κερδίσει και τις Sorana Cirstea και Bernarda Pera.

Μπήκε με wild card στο κυρίως ταμπλό του Σινσινάτι, καθώς βρίσκεται στο Νο.76 του κόσμου, και προκρίθηκε στον 4ο τελικό της καριέρας της, 1ο σε WTA 1000 τουρνουά. Οι άλλοι τρεις ήταν σε International τουρνουά (σήμερα 250άρια), στην Πράγα και στο Παλέρμο το 2019, τους οποίους και κέρδισε, καθώς και στο Λέξινγκτον το 2020, όπου ήταν φιναλίστ.

Αύριο, στον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας της, θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του κόσμου Ashleigh Barty, που ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots