Djokovic σε Alcaraz: "Πίστευα πως θα με δυσκόλευες στο χώμα, άντε και στα σκληρά..." (vid)

 
Djokovic σε Alcaraz: "Πίστευα πως θα με δυσκόλευες στο χώμα, άντε και στα σκληρά..." (vid)
tn team Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 - 21:32

O Novak Djokovic μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Carlos Alcaraz, ενώ στάθηκε στην άκρως εντυπωσιακή προσαρμογή που έκανε ο Ισπανός στο χορτάρι, μια επιφάνεια που την τελευταία δεκαετία κυριαρχεί.

"Προφανώς πρέπει να ξεκινήσω συγχαίροντας τον Carlos και την ομάδα του! Είναι εκπληκτικό! Τι ποιότητα είχες στο τέλος του ματς, έβγαλες μεγάλα σερβίς και μεγάλους πόντους όταν έπρεπε να σερβίρεις για το ματς, οπότε το άξιζες απόλυτα. Συγχαρητήρια, ήταν εκπληκτικό, εκπληκτικό!" είπε ο Djokovic στο ξεκίνημα της ομιλίας του μετά την απονομή στο Centre Court.

"Νόμιζα πως θα έχω προβλήματα με σένα στο χώμα και ίσως στα σκληρά και όχι στο χορτάρι, αλλά η ιστορία είναι διαφορετική απ' ότι φαίνεται. Συγχαρητήρια για την προσαρμογή στην επιφάνεια, έπαιξες μόνο 1-2 φορές στο χορτάρι πριν από το φετινό Wimbledon και είναι απλά εκπληκτικό αυτό που έκανες στο Queen's και εδώ. Συγχαρητήρια στην ομάδα σου, μπράβο σε όλους", συνέχισε ο Djokovic, που συνεχάρη το τιμ του 20χρονου και στα ισπανικά.

Αυτό ήταν μόλις το 4ο τουρνουά που έχει παίξει ο Alcaraz στην καριέρα του στο χορτάρι και κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει το Wimbledon, αλλά και να κερδίσει έπειτα από έναν σπουδαίο τελικό τον 7 φορές πρωταθλητή και αήττητο από το 2013 στο Centre Court, Djokovic!

"Προφανώς δεν μου αρέσει να χάνω σε τέτοια ματς, αλλά όταν είσαι μεγαλύτερος διαχειρίζεσαι και τα συναισθήματά σου καλύτερα. Πρέπει να παραμείνω ευγνώμων, γιατί έχω κερδίσει πολλούς τίτλους σε κλειστούς αγώνες στο παρελθόν εδώ, όπως ήταν το 2019 με τον Roger, ήμουν δυο match points κάτω σ' αυτό τον τελικό. Ίσως θα έπρεπε να χάσω 1-2 τελικούς που κέρδισα εδώ, οπότε υποθέτω είμαστε πάτσι! Παίζουμε γι' αυτούς τους αγώνες, είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω κερδίσει. Σήμερα έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, αλλά πρέπει να συνεχίσω", είπε ακόμα ο Djokovic, που λίγο μετά έστρεψε το βλέμμα του προς το box του και συγκινήθηκε με τον γιο του, Stefan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots