Βγαίνει νέα πρωταθλήτρια Grand Slam στο Λονδίνο

 
Βγαίνει νέα πρωταθλήτρια Grand Slam στο Λονδίνο
© AELTC
tennisnews team Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 12:27

Μια νέα πρωταθλήτρια Grand Slam θα αναδειχθεί σήμερα στο Λονδίνο, καθώς Ons Jabeur και Marketa Vondrousova θα αναμετρηθούν για το "στέμμα" στο Wimbledon.

H Jabeur θέλει να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει πέρσι, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε από την Elena Rybakina.

Αυτή τη χρονιά παίζει φοβερό τένις και απέκλεισε τις Rybakina και Aryna Sabalenka, για να πάρει πανάξια την πρόκριση για τον 2ο συνεχόμενο τελικό της και 3ο σε Grand Slam διοργάνωση στην καριέρα της.

Και η Vondrousova έχει παίξει ξανά σε major τελικό, το 2019 στο Roland Garros, και αυτός θα είναι ο 2ος της τελικός σε Grand Slam. Στο Wimbledon δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον 2ο γύρο και φέτος κατάφερε να μπει στον τελικό, αποκλείοντας μεταξύ άλλων τις Jessica Pegula, Elina Svitolina, Veronika Kudermetova και Donna Vekic.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο φιναλίστ έχουν αρνητικά ρεκόρ σε τελικούς. Η Vondrousova θα παίξει στον 6ο τελικό της και έχει κερδίσει μόλις έναν, τον πρώτο (1-4 σε τελικούς), που ήταν στο 250άρι του Biel το 2017! Έκτοτε έχει 4 χαμένους τελικούς στη σειρά, συμπεριλαμβανομένου του Roland Garros το 2019 και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2021. Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός της μετά από 2 χρόνια!

Η Jabeur από την πλευρά της θα παίξει στον 12ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της (4-7 σε τελικούς). Φέτος κέρδισε έναν τίτλο στο 500άρι του Τσάρλεστον, ενώ συνολικά έχει κατακτήσει 4, με σημαντικότερο το 1000άρι στη Μαδρίτη πέρσι.

Αν κατακτήσει τον τίτλο, η 28χρονη Τυνήσια θα ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου, μια θέση χαμηλότερα από το career high της. Διαφορετικά, θα παραμείνει στο Νο.6 του κόσμου.

Η Vondrousova έχει ήδη εξασφαλίσει μια άνοδο 26 θέσεων, στο Νο.16 του κόσμου από το Νο.42, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο θα βελτιώσει το career high της (Νο.14) και θα μπει για 1η φορά στο Top 10.

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο παικτριών, αυτή θα είναι η 7η συνάντησή τους και αμφότερες έχουν πετύχει 3 νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Στις δυο τελευταίες και αυτές που έγιναν φέτος, η Vondrousova ήταν η νικήτρια, στον 2ο γύρο του Australian Open με 6-1, 5-7, 6-1 και στον 3ο γύρο του Indian Wells με 7-6 (5), 6-4.

Σήμερα θα γίνει και ο τελικός του διπλού ανδρών, όπου οι Wesley Koolhof και Neal Skupski, Νο.1 στο ταμπλό, θα αναμετρηθούν με τους Marcel Granollers και Horacio Zeballos, γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (15/07):

Centre Court:
16:00 Marketa Vondrousova v. Ons Jabeur [6] Novasports Prime
19:00 Koolhof/Skupski [1] v. Granollers/Zeballos [15] Novasports6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots