Δε νίκησε το χρόνο αυτή τη φορά ο Djokovic! (vid)

 
Δε νίκησε το χρόνο αυτή τη φορά ο Djokovic! (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 - 0:45

Για ακόμα μια φορά ο Novak Djokovic ξεκίνησε πολύ αργά την αναμέτρησή του στο Centre Court και παρότι κέρδισε τα 2 πρώτα σετ απέναντι στον Hubert Hurkacz, θα χρειαστεί να παίξει και αύριο.

Το παιχνίδι του Djokovic με τον Hurkacz διακόπηκε στο 2-0 σετ υπέρ του Nole, περίπου 20 λεπτά πριν από τις 23:00 τοπική ώρα, που είναι και το όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Wimbledon.

Όπως συνηθίζουν οι διοργανωτές, έκριναν πως δεν θα τελείωνε μέσα σε 20 λεπτά ένα σετ κι έτσι διέκοψαν το ματς, για να αποφύγουν μια ενδεχόμενη διακοπή στα μέσα του 3ου σετ.

Ο Djokovic έκανε ό,τι μπορούσε για να το αποφύγει αυτό, αλλά ο Hurkacz του έβαλε πολύ δυνατή αντίσταση και "άντεξε" για 1 ώρα και 50 λεπτά περίπου σ' αυτά τα δυο σετ, παρότι δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποιο.

Και στα δυο έφτασε πολύ κοντά, αλλά στα κρίσιμα σημεία έκανε λάθη, σε αντίθεση με τον Djokovic. Στο 1ο σετ είχε τριπλό set point στο 6-3 του tie-break o Πολωνός, αλλά έχασε τις ευκαιρίες του, μια απ' αυτές στο δικό του σερβίς, με τον Djokovic να κερδίζει 5 πόντους στη σειρά και να το ανατρέπει.

Στο 2ο σετ o Hurkacz δούλεψε σκληρά για να γλιτώσει το break και έσβησε 5 break points, στέλνοντας κι αυτό το σετ στο tie-break. Εκεί προηγηθηκε με mini-break στο 5-4, αλλά για μια ακόμα φορά δεν βρήκε μεγάλα σερβίς στο πιο κρίσιμο σημείο κι ο Djokovic το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να πάρει και αυτό το tie-break, επίσης με 8-6.

Το ματς θα συνεχιστεί αύριο, με τον Djokovic να είναι φυσικά πολύ κοντά στα προημιτελικά του Wimbledon και τον Hurkacz να περιμένει ένα θαύμα, να κερδίσει 3 διαδοχικά σετ απέναντι στον κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, σε ένα τουρνουά που αγνοεί την ήττα στα 5 τελευταία χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots