ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ Η SERENA! Απέκλεισε την Kontaveit και μπήκε 3ο γύρο (vid)

 
Serena Williams
Serena Williams © USTA
tn team Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 - 4:59

Η Serena Williams κέρδισε στα τρια σετ το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Anett Kontaveit, για να παρατείνει το "αντίο" της από την ενεργό δράση για τουλάχιστον δυο μέρες ακόμα!

Στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας της, η Serena Williams συνεχίζει να προσθέτει μεγάλες νίκες στο ενεργητικό της! Η 41χρονη Αμερικανίδα επιβλήθηκε της No.2 του κόσμου, Anett Kontaveit, με 7-6 (4), 2-6, 6-2, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τον 3ο γύρο του US Open.

Αυτή ήταν η 108η νίκη της Serena στο Flushing Meadows (108-14), ενώ θα είναι η 21η φορά που θα παίξει στον 3ο γύρο του US Open, σε ισάριθμες παρουσίες στο τουρνουά.

Η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων πέτυχε 11 άσους και είχε 38 winners, ενώ έκανε και 40 αβίαστα λάθη. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που κυριολεκτικά κρίθηκε στον πόντο, αφού η Αμερικανίδα κέρδισε μόλις έναν παραπάνω πόντο από την αντίπαλή της, 101 έναντι 100.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο 1ο σετ, όπου οι δυο παίκτριες ήταν ισοδύναμες. Η Serena αρχικά έχασε 3 break points στο 7ο game και τελικά έκανε το break στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4, όταν όμως σέρβιρε για το σετ ήταν η σειρά της Kontaveit να κάνει break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η Εσθονή προηγήθηκε και με 6-5, με την Αμερικανίδα να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί κατάφερε να κάνει το μοναδικό mini-break για να περάσει μπροστά με 5-3 και χάρη στο σερβίς της να το κατακτήσει με 7-4 και να πάρει το πολύτιμο 1ο σετ.

Στα δυο επόμενα σετ το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Kontaveit να είναι καλύτερη στο 2ο, αλλά τη Serena, παρά τα 41 της χρόνια, να δείχνει μεγάλο πάθος και αντοχή στο 3ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1 και χάρη σε νέο break να κάνει το 6-2, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 27 λεπτά αγώνα.

Στον επόμενο αγώνα της και για ακόμα μια φορά εν δυνάμει τελευταίος της καριέρας της, η Serena θα αντιμετωπίσει την Ajla Tomljanovic, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Evgeniya Rodina με 1-6, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots