H Αυστραλία έβγαλε εκτός United Cup τη Σερβία (vid)

 
H Αυστραλία έβγαλε εκτός United Cup τη Σερβία (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 14:14

H Ajla Tomljanovic "κλείδωσε" τη μεγάλη νίκη της Αυστραλίας επί της Σερβίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup.

Η επιλογή της Natalija Stevanovic δεν δικαίωσε τους Σέρβους, καθώς η 29χρονη Σέρβα αποτέλεσε εύκολη λεία για την πιο έτοιμη αγωνιστικά Ajla Tomljanovic, που τη συνέτριψε με 6-1, 6-1 και "επισφράγισε" τη νίκη της Αυστραλίας επί της Σερβίας.

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η πολύ μεγάλη νίκη του Alex De Minaur επί του Novak Djokovic με 6-4, 6-4, η οποία άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες του tie, με την Tomljanovic να χάνει μόνο 2 games από τη Stevanovic και να εξασφαλίζει την πρόκριση της ομάδας της στα ημιτελικά του United Cup.

Δεν θα ταξιδέψει λοιπόν στο Σίδνεϊ ο Djokovic για τη συνέχεια του United Cup, μια εξέλιξη που ίσως να είναι και ανακούφιση για τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων, αφού τις 2 τελευταίες μέρες φάνηκε να αντιμετωπίζει ένα θέμα με τον καρπό του και σίγουρα χρειάζεται ξεκούραση. Υπάρχουν 10 μέρες μέχρι την έναρξη του Australian Open, εκεί όπου πάντα είναι πάρα πολύ δυνατός και το μεγάλο φαβορί.

Η διοργανώτρια Αυστραλία έγινε η 2η ομάδα που μπήκε στα ημιτελικά του United Cup, μετά την κορυφαία ομάδα του ταμπλό, την Πολωνία των Iga Swiatek και Hubert Hurkacz.

Η Αυστραλία θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής, μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας (05/01, 08:30), για να μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

Όσο για τον άλλον ημιτελικό, η Πολωνία θα περιμένει τον προημιτελικό της Γαλλίας με τη Νορβηγία, που θα γίνει αύριο (04/01, 08:30).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots