Djokovic: "Ανεπίτρεπτο και άδικο που δε μας ενημέρωσαν"

 
Djokovic: "Ανεπίτρεπτο και άδικο που δε μας ενημέρωσαν"
Djokovic: "Ανεπίτρεπτο και άδικο που δε μας ενημέρωσαν"
tennisnews team Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:24

Η αλλαγή στους κανονισμούς του US Open για το shot clock σε σχέση με το Western & Southern Open δεν επικοινωνήθηκε στον Novak Djokovic, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Σέρβο, όπως φρόντισε να εξηγήσει και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά. 

Ο Djokovic κέρδισε τον Damir Dzumhur με 3-0 σετ στον 1ο γύρο του US Open, μόλις δυο μέρες μετά τον τελικό του Western & Southern Open, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Σε ένα σημείο του αγώνα είχε μια διαφωνία με τον chair umpire, Damien Dumusois, για το shot clock των 25 δευτερολέπτων ανάμεσα στους πόντους, με τον τελευταίο να του εξηγεί ότι ο κανονισμός είναι διαφορετικός από το Western & Southern Open και το χρονόμετρο ξεκινάει να μετράει γρηγορότερα στο US Open - κάτι που όπως αποκάλυψε αργότερα ο Σέρβος δε γνώριζε.

"Δεν το γνώριζα, κανείς δεν με ενημέρωσε. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι κάτι που με ανησυχεί γενικά. Κι αυτό ήταν που με ενόχλησε. Δε με πειράζει αν κάποιος με ενημερώνει για κάτι και αν ζητάει τη γνώμη των παικτών, γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που παίζουμε", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου.

"Είχαμε έναν συγκεκριμένο ρυθμό που παίζαμε στο Western & Southern Open, που τελείωσε μόλις πριν 2 μέρες. Τώρα έχουμε έναν διαφορετικό κανόνα που δεν μας γνωστοποιήθηκε. Αυτό το βρήκα ανεπίτρεπτο και άδικο."

Ο Djokovic έφτασε τις 27 διαδοχικές νίκες, ενώ στη φετινή χρονιά μετράει 24 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

"Δεν το αναλύω και δεν το σκέφτομαι υπερβολικά πολύ. Αν το κάνω, θα ασκήσω πιθανότατα μια επιπλέον πίεση στον εαυτό μου, κάτι που δε μου χρειάζεται. Έχω παίξει πολλούς αγώνες στην καριέρα μου και έχω κερδίσει παιχνίδια ενώ ήμουν κάτω, μεγάλα παιχνίδια, για Grand Slams. Οπότε ξέρω τι πρέπει να κάνω και πως να συμπεριφερθώ σε έναν αγώνα.

Ξέρω πως ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά προσπαθώ να βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαι επικεντρωμένος στη στιγμή. Είναι τόσο απλό και τόσο αποτελεσματικό, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Στα Grand Slam με βοηθάει που παίζουμε κάθε δυο μέρες, γιατί έχω πάντα μια μέρα να γεμίζω τις μπαταρίες μου, σωματικά και πνευματικά, ώστε να προετοιμάζομαι για την επόμενη πρόκληση.

Φυσικά και το σερί είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω, αλλά δεν το σκέφτομαι και κάθε μέρα. Είναι εκεί και είναι σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο για μένα. Με ωθεί να παίζω ακόμα πιο δυνατά, ακόμα καλύτερα και νομίζω πως φέρνω τη σωστή ένταση σε κάθε αγώνα."

Στον 2ο γύρο του US Open, o Nole θα αντιμετωπίσει τον Kyle Edmund, τον οποίο έχει κερδίσει στις 5 από τις 6 προηγούμενες συναντήσεις τους - και σε όλες όσες έχουν παίξει σε σκληρές επιφάνειες (4-0).

"Έχει πολύ καλό σερβίς και forehand, τα δυο μεγάλα όπλα του. Είχα κάποιους καλούς αγώνες απέναντί του στο παρελθόν, στο Wimbledon, ένα σκληρό ματς τεσσάρων σετ πριν λίγα χρόνια. Δεν αισθάνεται τόση πίεση και ρισκάρει. Του αρέσουν οι προκλήσεις. Τον σέβομαι γιατί είναι πολύ δυνατός παίκτης και δουλεύει πολύ σκληρά για να τελειοποιήσει το παιχνίδι του. Έχει κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά αναμφίβολα έχει το παιχνίδι για να βρεθεί στο Top 20 και το περιμένω να γίνει σύντομα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots