Στη 16άδα η Fernandez (vids)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 16:29

Η Leylah Fernandez πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί της Belinda Bencic και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της στις "16" καλύτερες του Roland Garros. Στη 16άδα και η 18χρονη Coco Gauff.

Η Leylah Fernandez προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του Roland Garros και για 2η συνολικά σε κάποιο Grand Slam μετά το περσινό US Open, όπου έκανε το μεγάλο breakthrough στην καριέρα της και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό.

Η 19χρονη Καναδή επικράτησε της Belinda Bencic με 7-5, 3-6, 7-5 σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, που πλησίασε τις 3 ώρες στο Philippe Chatrier.

Η Fernandez έχασε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ και χρειάστηκε να σβήσει διπλό set point στο 5-4, 40-15, για να παραμείνει στο σετ. Το έκανε με επιτυχία και στη συνέχεια "έσπασε" και 2η σερί φορά το σερβίς της Ελβετίδας, για να κατακτήσει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ η Bencic "έσπασε" το σερβίς της Fernandez στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3), ενώ η ίδια κατάφερε να σβήσει και τα 4 break points που αντιμετώπισε, για να το κερδίσει με σχετική άνεση.

Στη συνέχεια η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ, όμως η Fernandez κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και βρέθηκε "αγκαλιά" με την πρόκριση στο 5-3. Αντιστάθηκε η Bencic και ισοφάρισε σε 5-5, η απάντηση όμως της Καναδής ήταν άμεση και με νέο break πέρασε μπροστά με 6-5. Με ένα love service game "σφράγισε" τον μεγάλο θρίαμβό της η 19χρονη, έπειτα από 2 ώρες και 49 λεπτά αγώνα.

Στον 4ο γύρο η Fernandez θα αντιμετωπίσει την Amanda Anisimova, που βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στην Karolina Muchova, η Τσέχα όμως στραμπούληξε τον αστράγαλό της και αναγκάστηκε να παίξει το υπόλοιπο παιχνίδι με τραυματισμό, εγκαταλείποντας τελικά στα μέσα του 3ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 6-7 (7), 6-2, 3-0.

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Aliaksandra Sasnovich, που κέρδισε την Angelique Kerber με 6-1, 7-6 (5) και μπήκε για 1η φορά στον 4ο γύρο του παρισινού major. Η Sasnovich, η οποία απέκλεισε δυο seeded παίκτριες σε συνεχόμενους αγώνες (είχε κερδίσει την Emma Raducanu στον 2ο γύρο), θα παίξει την Κυριακή απέναντι στην Martina Trevisan, για μια θέση στα προημιτελικά.

Η 28χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στο Παρίσι το 2020, κέρδισε την Daria Saville με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε χωρίς να έχει χαμένο σετ στη 16άδα για 2η φορά - με αυτή την πορεία να είναι ήδη και η 2η καλύτερη που έχει κάνει σε κάποιο Grand Slam στην καριέρα της.

Τέλος, η 18χρονη Coco Gauff πέρασε επίσης χωρίς να έχει χαμένο σετ στον 4ο γύρο, επικρατώντας της Kaia Kanepi με 6-3, 6-4. Η νεαρή Αμερικανίδα είχε φτάσει πέρσι στα προημιτελικά στο Παρίσι και θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και φέτος, αντιμετωπίζοντας μεθαύριο την Elise Mertens. H Βελγίδα πέρασε το εμπόδιο της Varvara Gracheva με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots