16άδα μετά από 8 χρόνια η Azarenka (vids)

 
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 14:35

Για 1η φορά μετά από 8 χρόνια προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros η Victoria Azarenka, η οποία έχασε μόνο 4 games από τη Madison Keys.

Έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε η Victoria Azarenka, η οποία επιβλήθηκε της Madison Keys με 6-2, 6-2 στο Philippe Chatrier και πήρε μια σχετικά άνετη πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Roland Garros.

Είναι η πρώτη φορά που η 31χρονη Λευκορωσίδα προκρίνεται στη δεύτερη εβδομάδα του παρισινού Grand Slam από το 2013, όταν είχε κάνει και την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά, φτάνοντας έως τα ημιτελικά.

Μόλις 70 λεπτά χρειάστηκε να μείνει σήμερα στο court, καθώς έχασε μόνο μια φορά το σερβίς της και είχε 12 αβίαστα λάθη συνολικά, τη στιγμή που η Keys έφτασε τα 33 αβίαστα λάθη και υπέστη 6 break.

Την Κυριακή, η Azarenka θα αντιμετωπίσει την Anastasia Pavlyuchenkova, για μια θέση στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν. Η Pavlyuchenkova πήρε σπουδαία πρόκριση σήμερα, αποκλείοντας την Aryna Sabalenka, Νο.3 στο ταμπλ, με 6-4, 2-6, 6-0. Η Ρωσίδα είχε ακόμα περισσότερα χρόνια να προκριθεί στον 4ο γύρο του Roland Garros, από το μακρινό 2011, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Δυο ακόμα παίκτριες έχουν προκριθεί μέχρι στιγμής στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν - και οι δυο για 1η φορά μπήκαν στον 4ο γύρο ενός major. Η Elena Rybakina επικράτησε της Elena Vesnina με 6-1, 6-4 και θα περιμένει την αναμέτρηση της Serena Williams με την Danielle Collins, ενώ η Tamara Zidansek επιβλήθηκε της Katerina Siniakova με 0-6, 7-6 (5), 6-2 και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση μια εκ των Sorana Cirstea και Daria Kasatkina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots