Άνετη πρεμιέρα για τον Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 - 0:08

O Novak Djokovic δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Tennys Sandgren στην πρεμιέρα του στο Roland Garros και πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 σετ σε λιγότερο από 2 ώρες.

Στον τελευταίο αγώνα που είχε απομείνει από τον 1ο γύρο, κάτω από το τεχνητό φως των προβολών και στο άδειο εξαιτίας του νυχτερινού lockdown Philippe Chatrier, ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Tennys Sandgren με 6-2, 6-4, 6-2, σε 1 ώρα και 58 λεπτά.

Δεν έλειψε ο εκνευρισμός στον αγώνα και από τις δυο μεριές, με τον Αμερικανό να δείχνει κατά διαστήματα ότι μπορεί να μείνει στα σετ, αλλά να μην μπορεί να διατηρήσει το επίπεδό του στα ίδια υψηλά επίπεδα για αρκετή ώρα. Ο Djokovic επίσης έδειξε εκνευρισμό και δεν φάνηκε να τον βολεύουν ιδιαίτερα οι συνθήκες με τον έντονο φωτισμό, ωστόσο έκανε σε γενικές γραμμές έναν εξαιρετικό αγώνα και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο.

Ο Σέρβος έσβησε και τα 6 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, από δυο σε 1ο και 3ο σετ και μια στο 2ο. Τελείωσε τον αγώνα με 33 winners και 21 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη για τον Djokovic, που το περασμένο Σάββατο κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της πατρίδας του, στο Belgrade Open. Επίσης έφτασε τις 75 νίκες στο Roland Garros, όπου απόψε έδωσε τον 90ό αγώνα του (75-15).

Ο περσινός φιναλίστ και πρωταθλητής του 2016, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του τουρνουά τον Pablo Cuevas, που νωρίτερα σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Lucas Pouille με 6-3, 6-1, 6-3.

Παρά το γεγονός πως ο Djokovic είναι 34 και ο Cuevas 35, με τους δυο παίκτες αμφότερους να έχουν πολλά χρόνια στο tour στην πλάτη τους, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν ως αντίπαλοι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots