Αποσύρθηκε από το RG και η Kvitova

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 17:22

Η Petra Kvitova έγινε η 2η παίκτρια που απέσυρε τη συμμετοχή της πριν τον 2ο γύρο του Roland Garros και η 6η παίκτρια συνολικά από το Top 20 που δεν θα είναι στον 2ο γύρο του παρισινού Grand Slam.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, η Kvitova είχε μια πολύ άτυχη στιγμή την Κυριακή, καθώς γλίστρησε και χτύπησε τον αστράγαλό της. Έκανε αμέσως εξετάσεις και δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά.

"Με απογοήτευση ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το Roland Garros. Κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών μου για τον Τύπο την Κυριακή μετά τον αγώνα μου, έπεσα και χτύπησα τον αστράγαλό μου. Δυστυχώς, μετά από μια MRI και πολλή συζήτηση με την ομάδα μου, πήρα τη δύσκολη απόφαση να μην αγωνιστώ. Ήταν πολύ άτυχη στιγμή, αλλά θα μείνω δυνατή και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να αναρρώσω εγκαίρως για τη σεζόν του γρασιδιού", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Kvitova.

Η Kvitova, ημιφιναλίστ πέρσι στο Roland Garros, είχε κερδίσει στον 1ο γύρο την Greet Minnen με 6-7 (3), 7-6 (5), 6-1, σώζοντας και ένα match point. Επόμενη αντίπαλός της ήταν η Elena Vesnina, που θα περάσει με walkover στον 3ο γύρο του πρώτου Grand Slam που συμμετέχει στα 3 τελευταία χρόνια!

H Kvitova, η οποία έχει κερδίσει 2 φορές το Wimbledon και πηγαίνει κάθε χρόνο με μεγάλους στόχους στη σεζόν του γρασιδιού, ήταν η 2η παίκτρια που απέσυρε τη συμμετοχή της από το Roland Garros πριν τον 2ο γύρο μετά τη Naomi Osaka και η 6η παίκτρια συνολικά από το Top 20 που δεν θα είναι στον 2ο γύρο, αφού εκτός έμειναν ακόμα οι Bianca Andreescu, Garbine Muguruza, Kiki Bertens και Johanna Konta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots