Αποσύρεται από το Roland Garros η Osaka!

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Corinne Dubreuil/FFT
tennisnews team Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 - 20:52

Μετά και την απόφαση των διοργανωτών να την τιμωρήσουν με πρόστιμο και να την απειλήσουν με ακόμα πιο βαριά τιμωρία αν συνεχίσει να μην δίνει συνεντεύξεις Τύπου, η Naomi Osaka αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Roland Garros!

Την περασμένη Τετάρτη, η Naomi Osaka ανακοίνωσε πως δεν θα δώσει καμία συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια του Roland Garros, για λόγους ψυχικής υγείας. Περίμενε να βρει κάποια στήριξη από τη διοργάνωση, ανταυτού όμως μόλις εφάρμοσε την απόφασή της και δεν πήγε στην συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη της νίκη στον 1ο γύρο, τιμωρήθηκε από το τουρνουά με πρόστιμο 15.000 δολαρίων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Roland Garros και τα υπόλοιπα Grand Slams, που συνυπέγραψαν την ανακοίνωση, ενημέρωσαν πως αν συνεχίσει να μη δίνει συνεντεύξεις, δεν θα απειληθεί μόνο με πολλαπλασιασμό του προστίμου, αλλά και με πολύ πιο βαριές τιμωρίες, όπως ο αποκλεισμός της από το τουρνουά - ή ακόμα και ο αποκλεισμός από μελλοντικά Grand Slams.

H 24χρονη Γιαπωνέζα, Νο.2 στον κόσμο και κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων, ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποχώρησή της από το Roland Garros, με το λόγο να είναι και πάλι η ψυχική της υγεία. Όπως εξήγησε, οι συνεντεύξεις ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για εκείνη, καθώς δεν της βγαίνει φυσικά να μιλάει στους δημοσιογράφους, ενώ αποκάλυψε πως από το US Open του 2018, όταν και κατέκτησε τον πρώτο της Grand Slam τίτλο, περνάει μεγάλα διαστήματα κατάθλιψης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ένα τέτοιο διάστημα διανύει και τώρα.

Η ανακοίνωση της Osaka:

"Δεν φαντάστηκα ποτέ, ούτε ήθελα αυτή την κατάσταση, όταν ανακοίνωνα την απόφασή μου πριν λίγες μέρες. Νομίζω πως το καλύτερο για το τουρνουά, τις υπόλοιπες παίκτριες και την υγεία μου, θα είναι να αποσυρθώ, ώστε όλοι να μπορέσουν να συγκεντρωθούν και πάλι στο τένις στο Παρίσι. Δεν ήθελα να δημιουργήσω αναστάτωση και δέχομαι ότι το timing δεν ήταν το ιδανικότερο, ώστε το μήνυμά μου να είναι ξεκάθαρο. Ακόμα πιο σημαντικό, δεν είχα καμία πρόθεση να καταχραστώ τον όρο της ψυχικής υγείας και να υποβαθμίσω το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως περνάω μεγάλες περιόδους κατάθλιψης από το US Open του 2018 και δυσκολεύομαι να το αντιμετωπίσω.

Όλοι όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πως είμαι εσωστρεφής, φοράω τα ακουστικά κάθε φορά που βγαίνω στο court γιατί αυτό με βοηθάει να πνίξω το κοινωνικό άγχος. Παρόλο που οι δημοσιογράφοι του τένις ήταν πάντα ευγενικοί μαζί μου και θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη, δε μου βγαίνει φυσικά να μιλάω και αγχώνομαι πολύ πριν μιλήσω στα ΜΜΕ όλου του κόσμου. Πάντα είμαι νευρική και στρεσαρισμένη και πάντα προσπαθώ να δώσω τις καλύτερες απαντήσεις που μπορώ.

Εδώ στο Παρίσι ένιωθα ήδη πολύ ευάλωτη, οπότε πίστευα ότι θα ήταν καλύτερο να μη δώσω συνεντεύξεις Τύπου. Το ανακοίνωσα από πριν, επειδή θεωρώ πως μερικοί κανονισμοί είναι αναχρονιστικοί και ήθελα να το αναδείξω αυτό. Στο τουρνουά έγραψα μια επιστολή, στην οποία απολογήθηκα και ανέφερα πως θα ήθελα να τους μιλήσω μετά το τουρνουά, γιατί τα Slams είναι πολύ έντονα. Θα αποχωρήσω για λίγες μέρες από το court τώρα και όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα επιστρέψω στο tour και στις συζητήσεις για το πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερο το τένις για τους παίκτες, τον Τύπο και τους φιλάθλους."

Περισσότερα σε λίγο...

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots