WTA
Πίσω στην 5άδα η Jabeur, έμεινε στο Νο.9 η Σάκκαρη

 
Πίσω στην 5άδα η Jabeur, έμεινε στο Νο.9 η Σάκκαρη
© AELTC
tn team Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 - 9:57

H Ons Jabeur επέστρεψε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ διατηρήθηκε στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη. Η Arantxa Rus κέρδισε 18 θέσεις και βελτίωσε το career high της - 65 θέσεις άφησε πίσω της η Noma Noha Akugue.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Η Iga Swiatek είναι πάντα στο Νο.1, με την Πολωνή να κερδίζει τον τίτλο στη Βαρσοβία και να έχει μια μικρή άυξηση 175 βαθμών στη συγκομιδή της.

Η Aryna Sabalenka βρίσκεται στο Νο.2 και υπολείπεται 645 βαθμών της Swiatek, ενώ στο Νο.3 παραμένει η Elena Rybakina και στο Νο.4 η Jessica Pegula.

Στο Νο.5 επέστρεψε η Ons Jabeur, που έριξε στο Νο.6 την Caroline Garcia. Στο Νο.7 διατηρείται η Coco Gauff, στο Νο.8 η Petra Kvitova, στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη και στο Νο.10 η Marketa Vondrousova.

Η πρωταθλήτρια της Λωζάνης, Elisabetta Cocciaretto, κέρδισε 12 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.30. Νέο προσωπικό ρεκόρ και για την Anna Blinkova, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.35.

Η πρωταθλήτρια του Αμβούργου, Arantxa Rus, κέρδισε 18 θέσεις και βρέθηκε στα 32 της χρόνια στην ψηλότερη θέση από ποτέ, στο Νο.42 του κόσμου. Νέα ρεκόρ και για τις Clara Burel και Mirra Andreeva, στο Νο.61 και στο Νο.62 αντίστοιχα, με την πρώτη να κερδίζει 23 θέσεις και τη δεύτερη 2.

Η 19χρονη Diana Schnaider άφησε πίσω της 15 θέσεις και επέστρεψε στο Top 100, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα για 1η φορά στο Νο.86.

Τέλος, νέο career high και για την επίσης 19χρονη Noma Noha Akugue, που έκανε το ντεμπούτο της σε WTA τουρνουά στο Αμβούργο και έφτασε έως τον τελικό, αφήνοντας πίσω της 65 θέσεις και μπαίνοντας στο Top 150 και συγκεκριμένα στο Νο.142.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots