WTA
Κέρδισε μια θέση η Gauff, στο Top 10 η Muchova

 
Coco Gauff
Coco Gauff © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 - 8:24

Μετά και την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας της στο Σινσινάτι, η Coco Gauff κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.6 του κόσμου. Σταθερή μένει στο Νο.8 η Μαρία Σάκκαρη, νέα είσοδος στο Top 10 από την Karolina Muchova.

Μόλις 2 εβδομάδες μετά το 1ο της 500άρι, η Gauff κατέκτησε και τον 1ο τίτλο της σε 1000άρι τουρνουά χθες, στο Σινσινάτι. Σήμερα, η 19χρονη Αμερικανίδα κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως είχε φτάσει και στο Νο.4 του κόσμου, πέρσι τον Οκτώβριο.

Στο Νο.1 πάντα είναι η Iga Swiatek, η οποία αύξησε τη διαφορά της από την Aryna Sabalenka στους 1.209 βαθμούς (από τους 984). Στο Νο.3 βρίσκεται η Jessica Pegula, στο Νο.4 η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Ons Jabeur.

Πίσω από την Gauff είναι η Caroline Garcia, που υποχώρησε στο Νο.7, ενώ στο Νο.8 διατηρήθηκε η Σάκκαρη.

Για 1η φορά στο Νο.9 η Marketa Vondrousova, που κέρδισε μια θέση, ενώ 7 θέσεις κέρδισε η Karolina Muchova, που πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της WTA.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις θέσεις 9-12 απαρτίζουν 4 Τσέχες παίκτριες, αφού στο Νο.11 είναι η Petra Kvitova και στο Νο.12 η Barbora Krejcikova.

Νέα career high πραγματοποίησαν 3 παίκτριες ακόμα στο Top 50, η Elisabetta Cocciaretto, η Jasmine Paolini και η Linda Noskova. H Cocciaretto κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.29.

Η Paolini άφησε πίσω της 8 θέσσεις μετά την πορεία της έως τα προημιτελικά του Σινσινάτι και ανέβηκε στο Νο.35, ενώ η 18χρονη μόλις Noskova κέρδισε επίσης 8 θέσεις μετά την πορεία της έως τη 16άδα στο Σινσινάτι, για να σκαρφαλώσει στο Νο.42 του κόσμου.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots