WTA
H Wozniacki απέκλεισε την Kvitova! (vids)

 
H Wozniacki απέκλεισε την Kvitova! (vids)
© Darren Carroll / USTA
tn team Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 8:24

H Caroline Wozniacki δεν έχει επιστρέψει στο tour απλά για τη συμμετοχή και το αποδεικνύει με το καλημέρα!

Σε μια πολύ μεγάλη νίκη, τηρουμένων και των αναλογιών αφού έχει λιγότερο από μήνα που έκανε το comeback της στο tour μετά από 3,5 χρόνια, η Caroline Wozniacki επικράτησε της Petra Kvitova με 7-5, 7-6 (5) και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του US Open.

Η 33χρονη Δανέζα, η οποία έβαλε τέλος στην καριέρα της το 2020 μετά το Australian Open και αποφάσισε να επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι μετά από 3,5 χρόνια, είχε πει από την πρώτη στιγμή πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν θα το έκανε αν δεν πίστευε ότι μπορεί να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους.

Στο τρίτο της μόλις τουρνουά και έχοντας δώσει 3 αγώνες στα δυο προηγούμενα, σε Μόντρεαλ και Σινσινάτι, η Wozniacki έδειξε πως παραμένει μια πολύ δυνατή αντίπαλος για την οποιαδήποτε.

Στο 1ο σετ απέναντι στην Kvitova, η Wozniacki ανέτρεψε το 2-4 και κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να το κερδίσει με 7-5. Στο 2ο σετ οι ρόλοι άλλαξαν και η Wozniacki ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 4-2, με την Kvitova να την ισοφαρίζει σε 4-4.

Η Wozniacki πέρασε ξανά μπροστά με 5-4 και είχε δυο match points στο σερβίς της Τσέχας στο 10ο game, για να τελειώσει το ματς. Η Kvitova αντεξε και έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως η άλλοτε Νο.1 τενίστρια του κόσμου προηγήθηκε με 5-2 και με 6-4, για να βάλει τέλος στο ματς έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη νίκη της Wozniacki μετά το comeback, τώρα όμως μια νέα πρόκληση περιμένει την 33χρονη. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Jennifer Brady, που επίσης κάνει το comeback της και έχει αποδείξει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Αμερικανίδα απέκλεισε την Magda Linette, No.24 στο ταμπλό, με 6-1, 2-6, 6-2.

Κινδύνεψε η Jelena Ostapenko, η οποία απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 3ο σετ, τελικά όμως κέρδισε την Elina Avanesyan με 6-3, 5-7, 7-5 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Bernarda Pera, που απέκλεισε την Xiy Wang με 3-6, 7-6 (5), 6-2.

Τέλος, χωρίς αγώνα μπήκε στον 3ο γύρο η Elena Rybakina, αφού η Ajla Tomljanovic αποσύρθηκε εξηγώντας πως το σώμα της δεν είναι ακόμα έτοιμο γι' αυτή την ένταση και χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Η Rybakina θα αντιμετωπίσει την πολύ καλή φέτος Sorana Cirstea, που απέκλεισε την Anna Kalinskaya με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots