Οι χορηγοί στηρίζουν την Osaka

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 - 16:07

Η Nike και άλλοι μεγάλοι χορηγοί της Naomi Osaka, εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Γιαπωνέζα τενίστρια, που αποσύρθηκε από το Roland Garros για λόγους ψυχικής υγείας.

"Οι σκέψεις μας είναι με τη Naomi. Τη στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε το θάρρος που χρειάστηκε για να μοιραστεί την εμπειρία της με την ψυχική υγεία", ανέφερε η ανακοίνωση της Nike, που συνεργάζεται με την Osaka από το 2019.

Η Osaka είχε εξηγήσει από την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν ήθελε να συμμετέχει στις συνεντεύξεις Τύπου του φετινού Roland Garros για λόγους ψυχικής υγείας, όμως τιμωρήθηκε από τους διοργανωτές με πρόστιμο 15.000 δολαρίων, ενώ και τα 4 Grand Slams την προειδοποίησαν ότι αν συνεχίσει να μην πηγαίνει στις συνεντεύξεις, μπορεί να κινδυνέψει με πολύ αυστηρότερες ποινές.

Μια μέρα μετά, η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων αποσύρθηκε από το τουρνουά και αποκάλυψε πως από το US Open του 2018, όταν κατέκτησε τον πρώτο major τίτλο, διανύει μεγάλες περιόδους κατάθλιψης.

Στο πλευρό της στάθηκαν και άλλοι μεγάλοι χορηγοί της, όπως η Mastercard: "Η απόφαση της Naomi Osaka θυμίζει σε όλους πόσο σημαντικό είναι να θέτουμε προτεραιότητα την προσωπική υγεία και την ψυχολογία. Τη στηρίζουμε και θαυμάζουμε το θάρρος της που μιλάει γι' αυτά τα σημαντικά θέματα, εντός και εκτός γηπέδου."

Εκπρόσωπος της Nissin Foods, μιας ιαπωνικής εταιρείας που είναι γνωστή για τα έτοιμα noodles της, είπε με τη σειρά του: "Ευχόμαστε στη Naomi Osaka μια ταχεία ανάρρωση και να συνεχίσει τις επιτυχίες της."

Όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της χθες, η Osaka δεν σκοπεύει να επιστρέψει απευθείας στις προπονήσεις και θα μείνει για κάποιες μέρες μακριά από τα γήπεδα. Δεν είναι γνωστό αν θα επιστρέψει σύντομα, ή αν αυτό το διάστημα που σκοπεύει να μείνει εκτός γηπέδων αφορά και τη σεζόν του γρασιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots