H Osaka δεν θα κάνει συνεντεύξεις στο Παρίσι για λόγους ψυχικής υγείας

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 - 11:25

Η Naomi Osaka πήρε την απόφαση να μην δώσει συνεντεύξεις φέτος στο Roland Garros, προσπαθώντας να διαφυλάξει την ψυχική της υγεία, αλλά και να περάσει ένα μήνυμα. Η ανακοίνωσή της.

"Δεν θα συμμετέχω σε καμία συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια του Roland Garros. Συχνά νιώθω πως ο κόσμος δεν έχει κανέναν σεβασμό για την ψυχική υγεία των αθλητών και αυτό είναι κάτι πραγματικό. Συχνά καθόμαστε εκεί και δεχόμαστε ερωτήσεις τις οποίες είτε έχουμε ήδη απαντήσει πολλές φορές, είτε μας δημιουργούν αμφιβολίες. Έχω δει πολλά στιγμιότυπα από αθλητές που καταρρέουν μετά από μια ήττα στην αίθουσα συνεντεύξεων και ξέρω πως και εσείς έχετε δει. Πιστεύω πως η όλη κατάσταση είναι πως βαράμε κάποιον που είναι κάτω και δεν καταλαβαίνω το λόγο που συμβαίνει", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Osaka.

Η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, εξήγησε πως η απόφασή της δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο τουρνουά, ούτε με τους δημοσιογράφους που θα βρίσκονται σε αυτό, άλλωστε με τους περισσότερους έχει πολύ καλές σχέσεις όπως έγραψε.

Αρκετές από τις συνεντεύξεις που δίνουν οι παίκτες στα τουρνουά είναι υποχρεωτικές και η Osaka είπε ότι θα της φανεί αστείο αν οι διοργανωτές δεν σεβαστούν την απόφασή της και της επιβάλλουν πρόστιμο. Κλείνοντας, ωστόσο, έγραψε ότι αν αυτό γίνει, ελπίζει τουλάχιστον το πρόστιμο να πάει σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 大坂なおみ (@naomiosaka)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots