Τσιτσιπάς: "Μην περιμένεις την ευκαιρία, δημιούργησέ την" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Μην περιμένεις την ευκαιρία, δημιούργησέ την" (vid)
tn team Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 - 18:01

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μοιράστηκε ένα ωραίο μήνυμα στην πρώτη του συνέντευξη για φέτος στο Roland Garros, ενώ μίλησε και για την έκπληξη που θα τον ευχαριστήσει.

"Έχω το δικό μου ρητό, που το δημιούργησα περίπου πριν 6 χρόνια και έχω μείνει σ' αυτό: 'Δεν πρέπει να περιμένεις την ευκαιρία, δημιούργησέ την'. Είναι κάτι που μου ταιριάζει. Ένα άλλο ρητό που θαυμάζω πολύ, νομίζω είναι του Winston Churchill: 'Όταν ήμουν 20, με ανησυχούσε τι πίστευε ο κόσμος για μένα. Όταν ήμουν 40, σταμάτησε να με απασχολεί τι πίστευε o κόσμος για μένα. Στα 60, συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά που νόμιζα ότι πίστευαν οι άλλοι για μένα δεν ίσχυαν.'

Πιστεύω πως δεν έχει σημασία πως σε βλέπει ο κόσμος και πως σε αντιλαμβάνεται. Αυτό που έχει σημασία είναι οι ιδέες σου, οι σκέψεις σου. Αυτό είναι που σε εκπροσωπεί. Κάποιες φορές, όταν σκέφτεσαι τι πιστεύει ο κόσμος για σένα, μπορεί να γίνει πιο σημαντικό απ' αυτό που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Αυτό σε κρατάει πίσω, σε εμποδίζει να προχωρήσεις. Γι' αυτό μ' αρέσει κι αυτό το ρητό, είναι ένα καλό μάθημα για τη ζωή", είπε ο Έλληνας τενίστας, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Roland Garros.

Ο Στέφανος έκανε και ένα σύντομο σχόλιο για το Roland Garros, λέγοντας πως θα είναι έκπληξη αν ο Rafael Nadal κατακτήσει τον τίτλο, ενώ για τον ίδιο, οτιδήποτε από ημιτελικά και πάνω θα είναι μια καλοδεχούμενη έκπληξη: "Θα είναι έκπληξη αν ο Ισπανός φίλος μας δεν κάνει νέους 'πελάτες' για το Γαλλικό Όπεν αυτή τη χρονιά! Επίσης θα είναι μια ωραία έκπληξη για μένα οτιδήποτε πάνω από τα ημιτελικά."

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Στέφανος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το Roland Garros την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τον Jeremy Chardy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots