Ξεκίνησε "φουριόζος" για το 18ο ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:01

O Novak Djokovic πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην προσπάθειά του για να διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του στο Roland Garros, χάνοντας μόλις 5 games από τον Mikael Ymer.

O Nole συνέτριψε τον νεαρό Σουηδό με 6-0, 6-2, 6-3, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι στην πρεμιέρα του στο φετινό Roland Garros, για να φτάσει με πειστικό τρόπο στην 16η νίκη του σε ισάριθμες πρεμιέρες του στο παρισινό major.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου τελείωσε τον άψογο αγώνα του με 32 winners και 22 αβίαστα λάθη. Είχε υπερδιπλάσιους winners από τον αντίπαλό του, που πέτυχε 12, καθώς και 5 λιγότερα λάθη (ο Ymer είχε 27).

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Nole, τον πόντο του αγώνα τον πέτυχε ο 22χρονος Ymer:

Το 1ο σετ τελείωσε μόλις σε 20 λεπτά, με τον Djokovic να μη χάνει ούτε ένα game, ενώ στο 2ο σετ παρά την προσπάθεια του Ymer να γίνει ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι ο Djokovic κέρδισε τα 4 τελευταία games και το κατέκτησε με 6-2.

Στο 3ο σετ το break ήρθε πάλι νωρίς για τον Djokovic, που έκανε το 3-1, ωστόσο ο Ymer εκμεταλλεύτηκε μια μικρή χαλάρωση του Σέρβου και ισοφάρισε σε 3-3. Δε χρειάστηκε να παίξει πολύ περισσότερο ωστόσο ο Novak, που έκανε ακόμα δυο break έως το τέλος του αγώνα, για να κλείσει αυτό το σετ στα 9 games και να ολοκληρώσει το ματς μέσα σε 98 λεπτά.

Ο Djokovic, ο οποίος εκτός από τον 18ο Grand Slam τίτλο του διεκδικεί και το double career Grand Slam, να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams από τουλάχιστον 2 φορές, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Ricardas Berankis, που κέρδισε τον Hugo Dellien με 6-1, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots