To Fed Cup μετονομάστηκε σε Billie Jean King Cup! (vid)

 
To Fed Cup μετονομάστηκε σε Billie Jean King Cup! (vid)
To Fed Cup μετονομάστηκε σε Billie Jean King Cup! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:54

Μια ιστορική διοργάνωση, το Fed Cup, μετανομάστηκε σε Billie Jean King Cup από την ITF, προς τιμήν της σπουδαίας πρωταθλήτριας, που κέρδισε μεγάλους αγώνες εντός και εκτός γηπέδων, καθώς υπήρξε ένα από τα σύμβολα της ισότητας στον παγκόσμιο αθλητισμό.

"Ήμουν και είμαι ακόμα σοκαρισμένη", είπε η Billie Jean King, μετά την ιστορική ανακοίνωση της Πέμπτης, που μετονομάζει το Fed Cup σε Billie Jean King Cup.

Το Fed Cup δημιουργήθηκε το 1963, μετά από δεκαετίες πίεσης για μια αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών για το Davis Cup, που δημιουργήθηκε από τον Dwight Davis το 1900. Επειδή δημιουργήθηκε από την ITF, πήρε το όνομα "The Federation Cup", που το 1995 άλλαξε στο πιο σύντομο "Fed Cup" για λόγους μάρκετινγκ. 25 χρόνια αργότερα, η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει στη διοργάνωση ένα υπαρκτό όνομα, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες φιγούρες στην ιστορία του γυναικείου αθλητισμού και στον αγώνα για την ισότητα.

Η King, 7 φορές πρωταθλήτρια του συγκεκριμένου τουρνουά με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε ιδρύσει τη WTA το 1973, με στόχο να υπάρχει αυτή η ένωση που θα κλείσει το χάσμα ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο τένις. Το όραμά της έχει υλοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με το τένις να δείχνει το δρόμο όντας το μόνο μεγάλο άθλημα αυτή τη στιγμή παγκοσμίως που τα έσοδα και οι αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι τόσο κοντά.

"Όταν μια γυναίκα κάνει κάτι, όλοι πιστεύουν ότι το κάνει για τις υπόλοιπες γυναίκες. Όταν ένας άνδρας κάνει κάτι, δε λέγεται ποτέ ότι το έκανε για τους άνδρες. Αυτή είναι μια αλλαγή που ελπίζω να καταφέρουμε, θέλω ο κόσμος όταν βλέπει το όνομα μιας γυναίκας να μη σκέφτεται ότι κάνει κάτι μόνο για τις γυναίκες, αλλά ότι κάνει κάτι για τα παιδιά, για τους ανθρώπους. Δεν θα πήγαινε κάποιος στον John McEnroe να τον ευχαριστήσει επειδή έκανε κάτι για το ανδρικό τένις, θα τον ευχαριστήσει επειδή προσέφερε κάτι στο τένις", είπε η 76χρονη σήμερα King, που συνεχίζει ενεργά να παραμένει μια πολύ σημαντική φωνή για τις γυναίκες, αλλά και για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

"Θέλω το Billie Jean King Cup να εκπροσωπεί τους πάντες, όχι μόνο τις γυναίκες. Με ενοχλεί πραγματικά αυτό και αν δεν το αλλάξουμε, δεν θα έχουμε γυναίκα πρόεδρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε για τις γυναίκες και πρέπει να τον αλλάξουμε. Οι γυναίκες μπορούν να είναι ηγέτιδες για όλους τους ανθρώπους, όπως και οι άνδρες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots