WTA
Η Svitolina αναλαμβάνει την Εθνική Ουκρανίας

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 - 9:22

Έναν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας της Ουκρανίας στο Billie Jean King Cup θα παίξει η Elina Svitolina, που θα μανατζάρει την εθνική ομάδα γυναικών της πατρίδας της για τα επόμενα 4 χρόνια, μέσω του ιδρύματός της.

Το Elina Svitolina Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Svitolina που μέχρι σήμερα επικεντρωνόταν στις δράσεις για τα παιδιά και ειδικότερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε παιδιά που επλήγησαν από τον πόλεμο, θα αναλάβει ένα νέο πολύ σπουδαίο πρότζεκτ.

"Σήμερα, 6 παίκτριες από την Ουκρανία βρίσκονται στο Top 100. Κάτω από τη διαχείριση της επαγγελματικής ομάδας του ιδρύματος, η εθνική ομάδα θα μπορέσει να επιδείξει το υψηλότερο επίπεδο στα αποτελέσματά της στο Billie Jean King Cup και θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε το κύπελλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στην Ουκρανία", είπε η Svitolina στη δήλωσή της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Elina Svitolina Foundation θα φέρει σημαντικούς οικονομικούς πόρους στην ομάδα της Ουκρανίας και θα εμπλακεί με τον στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προετοιμασία της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή το ουκρανικό τένις έχει πολύ μεγάλη εκπροσώπηση στη WTA, με 4 παίκτριες στο Top 50, τις Svitolina (No.25), Anhelina Kalinina (No.28), Lesia Tsurenko (No.31), Marta Kostyuk (Νο.39), άλλες 3 κοντά στο Top 100, τις Dayana Yastremska (No.102), Kateryna Baindl (No.132) και Daria Snigur (No.134), καθώς και άλλες δυο παίκτριες στο Top 100 των διπλών, τις Lyudmyla Kichenok (No.34) και Nadiia Kichenok (No.53).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots