3ος ημιτελικός σε GS για την Gauff (vid)

 
3ος ημιτελικός σε GS για την Gauff (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 10:09

H Coco Gauff προκρίθηκε στον 3ο ημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση, λυγίζοντας στα 3 σετ την Marta Kostyuk.

Δεν είχε εύκολη αποστολή στη Rod Laver Arena η Coco Gauff, η οποία όμως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Marta Kostyuk με 7-6 (6), 6-7 (3), 6-2 και να πάρει την πρόκριση μετά από 3 ώρες και 8 λεπτά μάχης.

Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, με την 19χρονη Αμερικανίδα να ανατρέπει αρχικά το 1-5 στο 1ο σετ, να σώζει 2 set points και τελικά να το κατακτά στο tie-break, όπου επικράτησε με 8-6.

Στη συνέχεια άγγιξε την πρόκριση, καθώς προηγήθηκε με 5-3 στο 2ο σετ, όμως ήταν η σειρά της Ουκρανής να ανατρέψει τα πράγματα, στέλνοντας και αυτό το σετ στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-0 και τελικά επικράτησε με 7-3.

Στο αποφασιστικό σετ η Gauff ήταν πιο δυνατή και προηγήθηκε με 5-0. Η Kostyuk δεν σταμάτησε να παλεύει και μείωσε σε 5-2, η Αμερικανίδα όμως με love service game έκλεισε το ματς στο 8ο game.

Ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη σε Grand Slam για την Gauff, πρωταθλήτρια στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και η 10η στη φετινή σεζόν (10-0).

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Aryna Sabalenka με την Barbora Krejcikova για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά η Αμερικανίδα, η οποία αν μπει στον τελικό θα εξασφαλίσει και την άνοδό της στο Νο.2 του κόσμου, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots