Τσιτσιπάς: "Ήθελα να τα δώσω όλα από την αρχή σήμερα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ήθελα να τα δώσω όλα από την αρχή σήμερα" (vid)
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 6:49

Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την πρόκριση στον 4ο γύρο του Australian Open.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του από τη Rod Laver Arena, o Στέφανος είπε μερικά πολύ καλά λόγια για τον αντίπαλό του, τον μόλις 19χρονο Luca Van Assche: "Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν βρισκόταν σ' αυτή τη φάση. Είναι νεοφερμένος στο tour, ήρθε πολύ πρόσφατα, τον παρακολουθούσα και έπαιξε σπουδαίο τένις για να κερδίσει επάξια μια θέση για να παίξει στη Rod Laver Arena. Σήμερα πάλεψε πολύ σκληρά από την αρχή ως το τέλος, πρέπει να του δώσω τα εύσημα γι' αυτό, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ένιωσα πως η εμπειρία έπαιξε ρόλο σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου."

Για το τι είναι αυτό που τον κάνει να τα πηγαίνει πάντα πολύ καλά στο Grand Slam της Αυστραλίας: "Πρώτα απ' όλα ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό... Δεν πίνω καφέ, αλλά έχω ακούσει ότι έχετε από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο εδώ. Απλά νιώθω ότι όλα είναι τέλεια εδώ. Μέχρι στιγμής είναι με διαφορά το καλύτερο Grand Slam για μένα όσον αφορά την εμπειρία των παικτών. Η ατμόσφαιρα για τους παίκτες είναι φανταστική, το φαγητό, τα πάντα είναι καθαρά και πολύ οργανωμένα, νιώθεις σαν στο σπίτι σου εδώ και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για να παίξεις τένις."

Στα πρώτα δυο παιχνίδια του στο τουρνουά ο Στέφανος είχε χάσει το 1ο σετ, σήμερα όμως ήταν από την αρχή πολύ καλός και δεν άφησε το επίπεδό του να πέσει σε κανένα σετ: "Είχα κάπως μουδιασμένο ξεκίνημα και στα δυο πρώτα παιχνίδια μου στο τουρνουά, οπότε ήθελα κάτι διαφορετικό σήμερα. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις από σετ πίσω και να δείχνεις το καλύτερό σου επίπεδο από το 2ο σετ και μετά. Ήθελα να τα δώσω όλα από την αρχή σήμερα και να δείξω το πάθος μου από τον πρώτο πόντο. Προσπάθησα να πιέζω συνεχώς τον εαυτό μου και να ξεπερνώ τις προσδοκίες μου και είμαι χαρούμενος που πήγαν όλα καλά."

Για τον 4ο γύρο του Australian Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots