Έλυσε το γρίφο του Prizmic o Djokovic (vids)

 
Έλυσε το γρίφο του Prizmic o Djokovic (vids)
tn team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 14:17

O 18χρονος Dino Prizmic έβαλε δύσκολα στον Novak Djokovic κερδίζοντας δίχως αμφιβολία τις εντυπώσεις, όμως ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων ανέβασε το επίπεδό του όταν χρειάστηκε και πέτυχε την 90ή νίκη του στη Μελβούρνη, ξεκινώντας νικηφόρα την προσπάθειά του για τον 11ο τίτλο στο Australian Open.

Καθόλου εύκολο δεν ήταν το έργο του Djokovic στην πρεμιέρα του στο Australian Open, με τον 36χρονο Σέρβο να βρίσκει απέναντί του έναν ενθουσιώδη και πολύ ταλαντούχο αντίπαλο, με τα μισά του χρόνια.

Τελικά, σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες παιχνιδιού, ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων και 10 φορές πρωταθλητής στη Μελβούρνη πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4 επί του Prizmic και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του αυστραλιανού major.

Αν και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, κερδίζοντας με διαφορά δυο break το 1ο σετ, ο Djokovic μπήκε από νωρίς σε περιπέτειες στο 2ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 1-3. Και μπορεί να απάντησε άμεσα στο break και να ισοφάρισε σε 3-3, δεν μπόρεσε όμως να βρει δεύτερο break στο σετ και, σα να μην έφτανε αυτό, έκανε ένα κακό tie-break, κάτι πολύ ασυνήθιστο για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να το χάσει με 7-5.

Και στο 3ο σετ δημιούργησε προβλήματα στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου ο 18χρονος Κροάτης τενίστας, που κατάφερε να μετατρέψει το 0-2 σε 3-2 και να προηγηθεί με break.

Ο Djokovic ανταποκρίθηκε στα 2 συνεχόμενα break του Prizmic με ένα σερί 8 διαδοχικών κερδισμένων games που τον έβαλε μπροστά με 2-1 σετ και με 4-0 στο 4ο σετ, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο έδειχνε το σκορ.

Αφενός, μετά την ισοφάριση σε 3-3 στο 3ο σετ ήρθε ξανά αντιμέτωπος με διπλό break point στο 3-3, 15-40, αφετέρου μετά το 4-0 στο 4ο σετ ο Prizmic συνέχισε με πείσμα να παλεύει και κατάφερε να μειώσει σε 4-3, γεμίζοντας και αυτό το σετ. Αργότερα έσωσε και τριπλό match point - 4 συνολικά - στο σερβίς του, για να μειώσει περισσότερο, σε 5-4.

Ο πολύπειρος Σέρβος πάντως δεν πτοήθηκε, έκλεισε το ματς στο δικό του σερβίς στο 10ο game για το 6-4 και στο 7ο του match point στο σύνολο, για να "εξαργυρώσει" την πρόκριση σε 4 ώρες και 1 λεπτό ενός πολύ ωραίου αγώνα στη Rod Laver Arena.

Με τη νίκη αυτή, ο Djokovic έφτασε τις 90 νίκες στο Australian Open και στο Melbourne Park (90-8), όπου έχει κερδίσει τους 10 από τους 24 Grand Slams τίτλους του. Επίσης ήταν η 29η διαδοχική νίκη του στο τουρνουά, στο οποίο παραμένει αήττητος από το 2018.

Ο Djokovic, ο οποίος εκτός από τον 25ο Grand Slam τίτλο διεκδικεί και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν Αυστραλό, είτε τον Alexei Popyrin, είτε τον Marc Polmans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots