Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο Australian Open

 
Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο Australian Open
© The Greek Herald
tn team Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 - 5:06

Κατευθείαν στα βαθιά καλείται να αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open, αφού στην πρεμιέρα του θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini, ενώ βρίσκεται στο ίδιο τέταρτο του ταμπλό με τον Novak Djokovic. Αναλυτικά η κλήρωση.

Αν και Νο.7 στο ταμπλό, ο Τσιτσιπάς θα έχει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στον 1ο γύρο του Australian Open, τον Ιταλό Matteo Berrettini, έναν παίκτη που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια ωστόσο δεν παύει να είναι πολύ ικανός, πρώην Νο.6 στον κόσμο και ημιφιναλίστ πρόπερσι στη Μελβούρνη.

Αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιταλού, ο Στέφανος θα παίξει στον 2ο γύρο με κάποιον Αυστραλό, είτε τον Aleksandar Vukic, είτε τον Jordan Thompson, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανούς αντιπάλους τον Lorenzo Musetti και τον Luca Van Assche.

Στον 4ο γύρο ο Στεφ διασταυρώνεται με τον Taylor Fritz και στα προημιτελικά με το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, τον κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων και Νο.1 του ταμπλό, Novak Djokovic.

Ο Djokovic θα ξεκινήσει το τουρνουά απέναντι σε qualifier, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Alexei Popyrin και Marc Polmans. Στον 3ο γύρο ο Σέρβος διασταυρώνεται με τον Tomas Martin Etcheverry, που στην πρεμιέρα του θα αντιμετωπίσει τον Andy Murray, ενώ στον 4ο γύρο με τους Ben Shelton και Adrian Mannarino.

Στα ημιτελικά, Τσιτσιπάς και Djokovic διασταυρώνονται με τον Jannik Sinner, που από την πλευρά του μπορεί να παίξει στον 4ο γύρο με έναν εκ των Frances Tiafoe και Karen Khachanov και στα προημιτελικά με έναν εκ των Andrey Rublev και Alex De Minaur.

Στο κάτω μισό του ταμπλό, ο Carlos Alcaraz θα παίξει στην πρεμιέρα του απέναντι στον Richard Gasquet και εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά με έναν εκ των Daniel Evans και Lorenzo Sonego στον 2ο γύρο.

Στον 3ο γύρο ο Ισπανός διασταυρώνεται με τον Alexander Bublik και στον 4ο γύρο με τον Tommy Paul. Στα προημιτελικά, έχει πιθανούς αντιπάλους τους Alexander Zverev και Casper Ruud, ενώ στα ημιτελικά τους Daniil Medvedev και Holger Rune.

Πιθανά ζευγάρια 4ου γύρου (βάσει seeding):

[1] Djokovic - Shelton [16]
[12] Fritz - Tsitsipas [7]
[4] Sinner - Khachanov [15]
[10] De Minaur - Rublev [5]
[8] Rune - Hurkacz [9]
[13] Dimitrov - Medvedev [3]
[6] Zverev - Ruud [11]
[14] Paul - Alcaraz [2]

Πιθανά ζευγάρια προημιτελικών:

[1] Djokovic - Tsitsipas [7]
[4] Sinner - Rublev [5]
[8] Rune - Medvedev [3]
[6] Zverev - Alcaraz [2]

Αναλυτικά το ταμπλό των ανδρών του Australian Open:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots