Κύργιος: "Ελπίζω να είναι στην Αυστραλία ο Djokovic, είναι ένας από τους λόγους που αγωνίζομαι"

 
Κύργιος: "Ελπίζω να είναι στην Αυστραλία ο Djokovic, είναι ένας από τους λόγους που αγωνίζομαι"
© USA TODAY Sports
tn team Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 10:27

Ο Νικ Κύργιος μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Novak Djokovic, τον οποίο θέλει να δει στην Αυστραλία τον ερχόμενο Ιανουάριο.

"Ελπίζω να είναι εδώ, για το καλό του αθλήματος. Μόλις είδαμε έναν θρύλο του αθλήματος να αποσύρεται από το άθλημα, τον Roger, και κανείς δεν μπορεί να καλύψει το κενό του", είπε την Παρασκευή σε συνέντευξή του για τη Herald Sun o Κύργιος.

"Οπότε πιστεύω ότι όσο είναι στο tour o Novak και ο Rafa, τότε αυτοί οι παίκτες δεν πρέπει να λείπουν από τα Grand Slams", πρόσθεσε ο 27χρονος, ο οποίος ήταν από τους πολύ λίγους παίκτες που δεν φοβήθηκαν να στηρίξουν δημόσια τον Djokovic και πέρσι στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα να αλλάξει από τότε η σχέση τους και να δημιουργηθεί το λεγόμενο "bromance" μεταξύ τους, όπως και οι ίδιοι αποκάλεσαν χαριτολογώντας.

"Ως παίκτης, θέλω να δω τον Novak εδώ. Είναι ένας από τους λόγους που αγωνίζομαι, γιατί ως παιδί πάντα ήθελα να παίξω με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου στα καλύτερα στάδια. Ελπίζω να είναι εδώ, ελπίζω η Αυστραλία αυτή τη φορά να ανοίξει τις αγκάλες της στον Novak."

Θυμίζουμε πως μετά την απέλασή του από την Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2022, ο Djokovic τιμωρήθηκε και με απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 3 χρόνια. Διεκδικεί ωστόσο μέσω της νομικής του ομάδας την άρση της απαγόρευσης, ώστε να επιστρέψει στη Μελβούρνη το 2023 και να αγωνιστεί στο Australian Open.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Σέρβος αποκάλυψε πως έχει καλά νέα από τους δικηγόρους του στην Αυστραλία, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο, επομένως δεν μπορεί να προβεί σε κάποια ανακοίνωση ή να είναι 100% σίγουρος για την επιστροφή του στο αυστραλιανό Slam, όπου έχει κατακτήσει 8 τίτλους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots