Australian Open: Χωρίς μείωση στα έπαθλα και 50% πληρότητα

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 - 11:40

Ανακοινώθηκαν και επίσημα όλες οι λεπτομέρειες του Australian Open για το 2021, που θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη τον ερχόμενο Φεβρουάριο, διατηρώντας το ίδιο ποσό για χρηματικά έπαθλα με το 2020 και αρκετούς θεατές στα στάδια του Melbourne Park. Διαβάστε αναλυτικά.

Προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της ATP και της WTA για το πρόγραμμα των δυο tour τις πρώτες 7 εβδομάδες του 2021, έως και το τέλος του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, για να ακολουθήσει και η επίσημη ανακοίνωση του Australian Open, με όλες τις λεπτομέρειες για το αυστραλιανό Grand Slam του 2021.

Ως γνωστόν, το Australian Open θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου, με τα προκριματικά να γίνονται για πρώτη φορά εκτός Αυστραλίας, σε Ντόχα (άνδρες) και Ντουμπάι (γυναίκες), από τις 10 έως τις 13 Ιανουαρίου. Θα μεσολαβήσει η μετακίνηση των παικτών και των παικτριών στην Αυστραλία με την ευθύνη της κυβέρνησης της Βικτόρια, καθώς και η καραντίνα 14 ημερών, που θα πρέπει να τηρήσουν όλοι οι παίκτες. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να προπονούνται, αλλά θα τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα απ' όλους και φυσικά θα γίνονται συνεχώς μοριακά τεστ Covid-19.

Από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου θα υπάρχει και αγωνιστική δράση στα γήπεδα του Melbourne Park. Την 1η εβδομάδα θα γίνουν δυο τουρνουά ATP 250 (31 Ιανουαρίου - 6 Φεβρουαρίου) και το ATP Cup με 12 ομάδες (1-5 Φεβρουαρίου), καθώς και 2 τουρνουά WTA 500 (1-6 Φεβρουαρίου). Θα ακολουθήσει βεβαίως το Australian Open (8-21 Φεβρουαρίου), ενώ την τελευταία εβδομάδα θα γίνει και ένα τουρνουά WTA 250 (15-21 Φεβρουαρίου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ATP Tour

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WTA Tour

Όσον αφορά τα χρηματικά έπαθλα τώρα, δεν θα υπάρξει μείωση στο συνολικό ποσό για το Australian Open σε σχέση με το 2020, σε μια πολύ σημαντική επιτυχία τηρουμένων και των αναλογιών, για την Tennis Australia. Το συνολικό ποσό επομένως θα είναι 71,5 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια, με διαφορετική κατανομή ωστόσο, καθώς θα δοθεί έμφαση σε παίκτες και παίκτριες που θα αποκλειστούν στους πρώτους γύρους του τουρνουά. Τα ποσά για κάθε γύρο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση στον 1ο γύρο του Australian Open θα υπάρξει αύξηση κατά 15%, με το χρηματικό έπαθλο να είναι 100.000 αυστραλιανά δολάρια. Σημαντικές είναι επίσης και οι αυξήσεις στους προκριματικούς γύρους. Συνολικά, η Tennis Australia κάνει λόγο για περισσότερα από 80 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια, όσον αφορά όλα τα τουρνουά που θα φιλοξενηθούν τις πρώτες 3 εβδομάδες του Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη.

Μια σημαντική διαφορά με όσα μεγάλα τουρνουά έχουμε δει μέχρι στιγμής στην εποχή του κορωνοϊού, θα είναι και η αισθητή παρουσία του κόσμου, αφού αναμένονται αρκετές χιλιάδες άνθρωποι στα γήπεδα του Melbourne Park αυτές τις 3 εβδομάδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διοργανωτές σκοπεύουν να φτάσουν το 50% της πληρότητας των σταδίων. Να σημειωθεί πως το 2020 επισκέφτηκαν συνολικά το Melbourne Park περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι (μόνο για το Australian Open), με τα τρια μεγάλα γήπεδα, τη Rod Laver Arena, την John Cain Arena και τη Margaret Court Arena, να έχουν χωρητικότητα 15.000, 10.500 και 6.000 θεατών αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots