ATP
Φεύγει από το Bercy το Masters του Παρισιού

 
Φεύγει από το Bercy το Masters του Παρισιού
© Rolex Paris Masters / FFT
tn team Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 - 17:08

Το Masters του Παρισιού ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή, αφού το 2025 θα φύγει από το Bercy και θα μεταφερθεί σε στάδιο συνολικής χωρητικότητας 23.000 θεατών!

Η Γαλλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (FFT) ανακοίνωσε πως από το 2025 το Rolex Paris Masters θα φιλοξενείται στην Paris Las Defense Arena, της οποίας η χωρητικότητα φτάνει τους 23.000 θεατές.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη συνολική χωρητικότητα που μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος, αφορά δηλαδή το κεντρικό court και τα υπόλοιπα, ωστόσο πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση, αφού η τωρινή χωρητικότητα όλων των γηπέδων του Bercy είναι στους 16.800 θεατές.

Πρόκειται για μια ιστορική αλλαγή, αφού το τελευταίο Masters της σεζόν φεύγει από το Μπερσί μετά από 39 χρόνια (1986) και πηγαίνει στο προάστιο του Παρισιού, Ναντέρ.

Η αλλαγή αυτή ενδεχομένως να βοηθήσει τους διοργανωτές να ελαφρύνουν και το πρόγραμμα του κεντρικού γηπέδου, που στο Bercy φιλοξενεί 6 αγώνες τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας και είναι ένα από τα τουρνουά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα παιχνίδια που τελειώνουν πολύ αργά το βράδυ.

Θυμίζουμε πως ήταν το τουρνουά στο οποίο ο Jannik Sinner αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του πέρσι, επειδή είχε τελειώσει ξημερώματα τον αγώνα του για τον 2ο γύρο και την επόμενη μέρα έπρεπε να αγωνιστεί ξανά. Περιστατικό για το οποίο έλαβε τα μέτρα της και η ΑΤΡ, ανακοινώνοντας νέα μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία από φέτος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots