"Κανείς παίκτης στη Μελβούρνη πριν τον Ιανουάριο!"

 
Rod Laver Arena, Melbourne Parkq
Rod Laver Arena, Melbourne Parkq Φωτογραφία: YouTube / Australian Open TV
tennisnews team Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 - 4:44

Ένα νέο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει το Australian Open, καθώς το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνήτης της Βικτώρια ανακοίνωσε πως δε θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα για κανέναν αθλητή, πριν από τον Ιανουάριο του 2021!

Περισσότεροι από 550 παίκτες και προπονητές αναμένονται στην Αυστραλία από τα μέσα του Δεκεμβρίου, για να αγωνιστούν στο Australian Open και στα υπόλοιπα τουρνουά της αυστραλιανής σεζόν, τα οποία η Tennis Australia αποφάσισε να διεξάγει στη Μελβούρνη, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλέον μετακινήσεις.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Βικτώρια ωστόσο, Daniel Andrews, άναψε φωτιές στην Tennis Australia μετά και την ανακοίνωση της Τετάρτης, πως δε θα επιτραπεί η είσοδος στη Βικτώρια για κανέναν αθλητή τον Δεκέμβριο.

"Σε συζητήσεις μας με την Tennis Australia, έχουμε ενημερωθεί για κάποιες νέες δυσκολίες γύρω από τις προγραμματισμένες αφίξεις των παικτών και των ομάδων τους. Είμαστε σε επαφή με την Tennis Australia και περιμένουμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες, ώστε να σας ενημερώσουμε", ανέφερε η ΑΤΡ σε ένα ενημερωτικό δελτίο που έστειλε στους παίκτες, σχετικά με την έναρξη της νέας σεζόν στην Αυστραλία.

"Κατανοούμε ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την έναρξη της σεζόν του 2021, αλλά εργαζόμαστε σκληρά για να παραδώσουμε το καλύτερο δυνατό καλαντάρι στους παίκτες, συνδυάζοντας τους βαθμούς, τις θέσεις εργασίας και τα χρηματικά έπαθλα."

Το Australian Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου, αλλά η κυβέρνηση της Βικτώρια δεν έχει επισημοποιήσει ακόμα καμιά ημερομηνία. Επιπλέον, αν δεν αλλάξει την απόφασή της η πολιτεία, τα τουρνουά πριν από το AO είναι "στον αέρα", ενώ ακόμα και το αυστραλιανό Grand Slam μπορεί να μη διεξαχθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

"Αν οι παίκτες πρέπει να είναι εδώ από το Δεκέμβριο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα γίνει το Australian Open", είπε στους δημοσιογράφους ο Andrews, αφήνοντας υπόνοιες ότι το μεγάλο τουρνουά της Αυστραλίας μπορεί να αναβληθεί για αργότερα.

"Συνεργαζόμαστε στενά με την Tennis Australia και είμαστε αισιόδοξοι πως θα γίνει το Australian Open, που είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά, αλλά χρειάζεται να γίνει σε όσο πιο ασφαλείς συνθήκες γίνεται. Όχι μόνο για την ευρύτερη κοινότητα της Βικτώριας, αλλά και για όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση, παίκτες και προσωπικό."

Θυμίζουμε πως η Αυστραλία, μια χώρα που τα έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι στιγμής με τη διαχείριση της πανδημίας, θα επιτρέπει (αν δεν αλλάξει κάτι ως τότε) στους παίκτες να είναι ανεξάρτητοι και να πηγαίνουν σε εστιατόρια και άλλα μέρη στη Μελβούρνη, αλλά πρώτα θα τους επιβάλλει να περάσουν καραντίνα δυο εβδομάδων, όπως και σε κάθε ταξιδιώτη από το εξωτερικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots