Federer v Djokovic: 50ό μέρος! (vid)

 
Roger Federer Novak Djokovic
Roger Federer Novak Djokovic
tennisnews team Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 - 16:28

Για 50ή φορά στην ιστορία, Roger Federer και Novak Djokovic θα αναμετρηθούν για κάποιο επίσημο τουρνουά. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αυριανό ημιτελικό του Australian Open. 

Για ακόμα μια φορά, την 50ή συνολικά, θα αναμετρηθούν Federer και Djokovic, στο 2ο μεγαλύτερο σε αναμετρήσεις rivalry όλων των εποχών, μετά απ' αυτό του Djokovic με τον Rafael Nadal (55 αγώνες).

Ο Djokovic προηγείται του Federer με 26 νίκες - έναντι 23. Στα Grand Slam τον έχει κερδίσει 10 φορές σε 16 αγώνες (10-6), ενώ στη Μελβούρνη έχουν αναμετρηθεί άλλες 4 φορές, με τον Nole να έχει κερδίσει τις 3 από αυτές (3-1).

To Australian Open είναι το Grand Slam με τις περισσότερες επιτυχίες για τον Djokovic, που είναι ήδη ο πολυνίκης του θεσμού και θα διεκδικήσει φέτος την παραμονή του στον "θρόνο" για 2η διαδοχική χρονιά, καθώς και τον 8ο τίτλο του συνολικά στη Μελβούρνη.

Επιπλέον, θα μειώσει τη διαφορά και στη μάχη των "GOAT", φτάνοντας τα 17 Grand Slam στην καριέρα του. 20 Grand Slam τίτλους έχει ο Federer και 19 ο Nadal.

Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως ο Σέρβος δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό και σε τελικό στη Μελβούρνη. Όποτε φτάνει μέχρι τα ημιτελικά κατακτά και τον τίτλο, έχοντας 14-0 νίκες σε αγώνες που έχει παίξει τη δεύτερη Πέμπτη ή αργότερα στο Grand Slam της Αυστραλίας!

Ένα επιπλέον κίνητρο που έχει ο Djokovic, είναι πως αν υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Αυστραλία, θα επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από την ήττα του Nadal στα προημιτελικά από τον Dominic Thiem.

Ο Federer σίγουρα δε διανύει τις καλύτερες εβδομάδες του, αλλά παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να προκριθεί στον 46ο ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση και 15ο στη Μελβούρνη! Επίσης ξεπέρασε το ρεκόρ νικών που έχει στο Wimbledon, φτάνοντας τις 102 νίκες στο Melbourne Park (101 έχει στο Wimbledon). Είναι ο μόνος παίκτης που έχει περισσότερες από 100 νίκες σε κάποιο Grand Slam τουρνουά.

Ο Federer είχε επίσης μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν στο Australian Open και διεκδικεί τον 7ο τίτλο του, την ισοφάριση δηλαδή του ρεκόρ του Nole, καθώς και τον 21ο Grand Slam τίτλο του συνολικά.

Θυμίζουμε πως για να φτάσει ως εδώ έχει παίξει 4 περισσότερα σετ από τον Djokovic, που έχασε μόνο ένα σετ στην πρεμιέρα του από τον Jan-Lennard Struff και έκτοτε κέρδισε με 3-0 και σχετικά εύκολα τους Tatsuma Ito, Yoshihito Nishioka, Diego Schwartzman και Milos Raonic.

O 38χρονος Ελβετός αντίθετα, μετά τις άνετες νίκες του επί των Steve Johnson και Filip Krajinovic στους δυο πρώτους γύρους, έμεινε για 3 διαδοχικά παιχνίδια πίσω με σετ. Από τον John Millman έχανε με 0-1 σετ και επέστρεψε από το 4-8 στο tie-break του 5ου σετ, για να το κερδίσει με 10-8 και να επικρατήσει με 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8)! Στον 4ο γύρο ανέτρεψε το 0-1 σετ και κέρδισε τον Marton Fucsovics με 4-6, 6-1, 6-2, 6-2, ενώ στα προημιτελικά έσβησε 7 match points στο 4ο σετ, για να κερδίσει τον Tennys Sandgren με 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (8), 6-3!

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, θα αρχίσει στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα λάβει χώρα βεβαίως στη Rod Laver Arena. Θα έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι δυο ημιτελικοί του γυναικείου ταμπλό, καθώς στις 05:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας της Ashleigh Barty με τη Sofia Kenin και στις 06:30 (ή αργότερα) ο αγώνας της Simona Halep με την Garbine Muguruza.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (30/01):

Rod Laver Arena:
05:00 Ashleigh Barty [1] v Sofia Kenin [14] Eurosport 1HD
06:30 Simona Halep [4] v Garbine Muguruza Eurosport 1HD
10:30 Roger Federer [3] v Novak Djokovic [2] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots