Australian Open: Έτσι θα νικήσει την πανδημία

 
Australian Open: Έτσι θα νικήσει την πανδημία
Australian Open: Έτσι θα νικήσει την πανδημία
tennisnews team Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 - 12:54

5 "φούσκες", έως 400.000 φίλαθλοι στους χώρους του Australian Open και δε θα μειωθούν τα χρηματικά έπαθλα. Αυτό είναι το ολοκληρωμένο πλάνο της Tennis Australia, για την αντιμετώπιση του Covid-19 τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, όλα τα σενάρια για το Australian Open του 2021 - ακόμα και αυτό της αναβολής ή ακύρωσης - είναι ανοιχτά και εξετάζονται σε αυτή την αβέβαιη για όλους εποχή, ωστόσο το πλάνο της Tennis Australia είναι να διοργανώσει το αυστραλιανό Grand Slam στην ώρα του και χωρίς καθόλου περικοπές στα χρηματικά έπαθλα για τους παίκτες.

Η Μελβούρνη δε διανύει καθόλου καλή περίοδο και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά από το δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα κρουσμάτων του Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, στο μεταξύ αυτό δεν εμποδίζει την Tennis Australia να δουλεύει σκληρά για να βρει την βέλτιστη δυνατή λύση για τη διεξαγωγή των τουρνουά του αυστραλιανού καλοκαιριού, με το Australian Open να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και αναμένεται να δημιουργηθούν 5 "φούσκες" (bubbles) σε όλη την Αυστραλία, στα πρότυπα του NBA και άλλων μεγάλων αμερικανικών διοργανώσεων που κατάφεραν να ανοίξουν το καλοκαίρι χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

"Θα ανοίξουμε τη φούσκα από την 1η Δεκεμβρίου και οι παίκτες θα μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή. Όταν φτάσουν, ελπίζουμε να μην είναι τέτοια εποχή που να επιβάλλεται καραντίνα για 14 ημέρες, όπως γίνεται σήμερα. Θα έχουμε φυσικά μια εξαίρεση για τη φούσκα. Έχουμε πει ότι είμαστε το χαρούμενο Slam (happy Slam), αλλά τώρα θα λέμε πως θα είμαστε το ασφαλές και χαρούμενο Slam", δήλωσε ο διευθυντής της Tennis Australia, Craig Tiley.

Αν και η ομάδα κρίσης της ομοσπονδίας, η οποία είχε πολλή δουλειά και πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού με τις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, εξετάζει κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ο Tiley είναι αισιόδοξος πως το Australian Open θα είναι σε θέση να υποδεχτεί στη "φούσκα" της Μελβούρνης περίπου 400.000 φιλάθλους, τους μισούς δηλαδή απ' όσους υποδέχτηκε φέτος.

"Έχουμε δημιουργήσει μια στρατηγική και ένα επιχειρησιακό σχέδιο για όλους τους φιλάθλους και για το πως θα τοποθετηθούν μέσα στους χώρους", δήλωσε.

Οι 5 "φούσκες" που θα δημιουργηθούν θα είναι σε Μελβούρνη, Περθ, Μπρίσμπεϊν, Σίδνεϊ και Αδελαΐδα, επιτρέποντας στους παίκτες να αγωνιστούν ολόκληρο το αυστραλιανό καλοκαίρι, όπως θα έκαναν και κάθε άλλη χρονιά.

Επίσης, ο Tiley εξήγησε πως δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ένδειξη για μείωση των χρηματικών επάθλων, υποστηρίζοντας πως το Australian Open, που είναι το σημαντικότερο τουρνουά της χρονιάς για την αυστραλιανή ομοσπονδία με έσοδα γύρω στα 387 εκατομμύρια δολάρια, θα καταφέρει να διατηρήσει τα χρηματικά έπαθλα του 2020, που έφτασαν τα 71 εκατομμύρια δολάρια.

"Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε το τουρνουά στη Μελβούρνη, θα γίνει με κόσμο και θα είναι μια αρχή για να μας φέρει πίσω εκεί που βρισκόμασταν."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots