Nadal: "Δε θεωρώ τον εαυτό μου φαβορί στο AO"

 
Nadal: "Δε θεωρώ τον εαυτό μου φαβορί στο AO"
tn team Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 17:47

O Rafael Nadal επέστρεψε το 2022 μετά από σχεδόν 4 μήνες απουσίας από τα γήπεδα, κατακτώντας τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά της Μελβούρνης, ωστόσο παρά τη θετική του παρουσία αυτή την εβδομάδα δήλωσε πως δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί του Australian Open.

Θετικά ήταν τα πρώτα σημάδια της επιστροφής του Rafael Nadal στα court, έπειτα από τον Αύγουστο του 2021 εκεί όπου είχε δώσει τον τελευταίο του αγώνα στο tour. Ο 35χρονος Ισπανός κατέκτησε χθες τον τίτλο στο 250άρι της Μελβούρνης και έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ, που κερδίζει τουλάχιστον έναν τίτλο για 19 διαδοχικές σεζόν!

Παρόλα αυτά, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό, εξήγησε πως το Australian Open θα είναι ένα διαφορετικό τουρνουά και δεν θεωρεί πως θα είναι στα πρώτα φαβορί για τον τίτλο.

"Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαβορί για τον τίτλο στο Australian Open" είπε ο Ισπανός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, προσθέτοντας: "Σε αυτό το άθλημα τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Φέτος θα έχω μια διαφορετική προσέγγιση."

Όσο για τις εντυπώσεις του από τον τελικό του Melbourne Summer Set, όπου κέρδισε τον Maxime Cressy με 7-6 (6), 6-3, είπε: "Σέρβιρα και επέστρεφα καλά, ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος σήμερα. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος σε προσωπικό επίπεδο."

Ο Nadal αναφέρθηκε φυσικά και στη κατάσταση που βίωσε κατά τη διάρκεια νόσησης από την Covid-19 λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

"Άρχισα να αισθάνομαι πολύ άρρωστος στο αεροπλάνο, αλλά δεν πίστευα ότι είναι ο ιός γιατί το PCR που έκανα εκείνο το πρωί βγήκε αρνητικό. Όταν προσγειωθήκαμε πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο, ενώ μετέπειτα έκανα καραντίνα στο σπίτι μου. Πέρασα 4 φρικτές μέρες με πολύ υψηλό πυρετό".

Σε μια περίπου εβδομάδα ο Ισπανός πρωταθλητής θα πέσει στη μάχη για τον 2ο τίτλο του στο Australian Open και τον 21ο συνολικά σε Grand Slam. Πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου γνώρισε την ήττα από τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots