ATP
Επέστρεψε στα ημιτελικά ο Zverev (vids)

 
Επέστρεψε στα ημιτελικά ο Zverev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 20:53

O Alexander Zverev έκανε το καθήκον του απέναντι στον Fabian Marozsan και επέστρεψε στα ημιτελικά του Μαϊάμι μετά από 6 χρόνια.

Ο Zverev δεν υποτίμησε τον αντίπαλό του, που έκανε άλλωστε εξαιρετικό τουρνουά, πήρε μια καθαρή νίκη με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Miami Open.

Θα είναι η 1η του παρουσία στα ημιτελικά του Μαϊάμι από το 2018, όταν ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης και η 2η συνολικά. Σε Masters 1000 διοργάνωση, αυτός θα είναι ο 17ος ημιτελικός του.

Ο Zverev τελείωσε το ματς με 6 άσους, κέρδισε το 80% των πόντων στα πρώτα του σερβίς και έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε, για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα στη νίκη σήμερα.

Στο 1ο σετ ήταν πολύ καλύτερος και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ούγγρου, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3). Στο 2ο σετ είχε ένα χαμένο break point για το 2-0, με τον Marozsan να το σβήνει και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Αφού απέφυγε να μείνει πίσω με 3-6, 0-2, ο Ούγγρος έδωσε μεγάλη μάχη τα επόμενα λεπτά, καταφέρνοντας να ασκήσει πίεση στον αντίπαλό του. Είχε και χαμένο break point για να προηγηθεί στο 5ο game, αλλά ο Sascha το έσβησε γρήγορα και υπερασπίστηκε το σερβίς του.

Τελικά, το break που έλυσε τις διαφορές τους γι' αυτό το σετ ήρθε για τον Γερμανό στο 12ο game, όπου ο Marozsan είχε δυο αναξιοποίητες ευκαιρίες για το 6-6 και ο Sascha έκανε τελικά το break και στο 1ο του match point "κλείδωσε" την πρόκριση, σε 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Τώρα ο Zverev θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό, ανάμεσα στον Carlos Alcaraz και τον Grigor Dimitrov, για να μάθει τον αντίπαλό του στους αυριανούς ημιτελικούς.

Στον άλλον ημιτελικό έχουν ήδη περάσει οι Jannik Sinner και Daniil Medvedev, Νο.2 και Νο.3 στο ταμπλό αντίστοιχα, που σημαίνει πως αν και ο Alcaraz καταφέρει να προκριθεί, θα έχουμε τους πρώτους 4 του ταμπλό στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots