ATP
Djokovic: "Με εξέπληξε το πόσο κακός ήμουν, τον βοήθησα να παίξει καλά"

 
Djokovic: "Με εξέπληξε το πόσο κακός ήμουν, τον βοήθησα να παίξει καλά"
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 8:18

Πολύ δυσαρεστημένος με το παιχνίδι του ήταν ο Novak Djokovic, που παρότι συνεχάρη τον Luca Nardi για τη σπουδαία νίκη του, στάθηκε κυρίως στη δική του απόδοση στο παιχνίδι. 

"Συγχαρητήρια σε εκείνον, ειδικά για το 3ο σετ, όπου έπαιξε εκπληκτικό τένις. Δεν γνώριζα πολλά για εκείνον, ήξερα ότι έχει πολύ καλό παιχνίδι από την baseline, ειδικά στη μεριά του forehand. Κινείται καλά, είναι πολύ ταλαντούχος. Μπήκε ως lucky loser στο τουρνουά, οπότε δεν είχε τίποτα να χάσει. Έπαιξε εκπληκτικά και του άξιζε η νίκη", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου, μετά την απρόσμενη ήττα του από τον Nardi στο Indian Wells.

Ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων και Νο.1 στον κόσμο, στάθηκε κυρίως στη δική του απόδοση στο παιχνίδι, που κατά τον ίδιο ήταν απογοητευτική: "Περισσότερο με εξέπληξε το δικό μου επίπεδο. Το δικό μου επίπεδο ήταν πολύ, πολύ κακό. Αυτό είναι όλο. Αυτά τα δυο πράγματα συνδυαστικά: η δική του καλή μέρα και η δική μου κακή μέρα. Αυτό έφερε ένα αρνητικό αποτέλεσμα για μένα.

Τον βοήθησα να παίξει καλά, δεν βοήθησα καθόλου τον εαυτό μου. Έκανα μερικά φριχτά αβίαστα λάθη, έπαιζα πολύ αμυντικά και δεν ήμουν πολύ στην μπάλα στο 3ο σετ. Εκείνος έκανε το βήμα μπροστά και αξιοποίησε τον χρόνο που είχε. Έπαιζε ελεύθερα και πιο επιθετικά από εμένα, ρίσκαρε στα χτυπήματά του και το break που μου έκανε στο 3-2 του 3ου σετ ήταν αρκετό. Είχε και δυνατό άνεμο σήμερα, καμία σχέση με τις συνθήκες στις οποίες έπαιξε τον πρώτο μου αγώνα και έκανα προπονήσεις τις τελευταίες μέρες. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, θα έπρεπε να παίξω καλύτερα. Αλλά και πάλι, συγχαρητήρια σε εκείνον για τη νίκη."

Για το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, με μια σύντομη απάντηση ο Nole τα είπε όλα: "Τα πάντα θα μπορούσα να τα είχα κάνει διαφορετικά! Όπως είπα και πριν, ήταν κακή εμφάνιση από τη δική μου μεριά."

Για το γεγονός πως δεν έχει κερδίσει τίτλο ακόμα φέτος, κάτι ασυνήθιστο για εκείνον, ο Σέρβος είπε: "Δεν είναι κάτι το οποίο έχω συνηθίσει, να μην έχω κανέναν τίτλο μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν. Πάντα ξεκινούσα τις σεζόν μου με Grand Slam τίτλο και, όταν δεν το έκανα, κέρδιζα στο Ντουμπάι ή σε κάποιο άλλο τουρνουά. Είναι εντάξει όμως. Είναι μέρος του αθλήματος. Πρέπει να το δεχτείς. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις.  Ελπίζω να κερδίσω μερικούς ακόμα τίτλους και να συνεχίσω. Όποιο τουρνουά και να κερδίσω σ' αυτή τη φάση θα είναι σημαντικό, γιατί θα κλείσει έναν αρνητικό κύκλο που έχω στα 3-4 τελευταία τουρνουά μου, στα οποία δεν ήμουν καν κοντά στον καλύτερό μου εαυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots