ATP
Εκτός Ακαπούλκο ο Zverev! (vids)

 
Εκτός Ακαπούλκο ο Zverev! (vids)
© Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 - 11:02

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Ακαπούλκο ο Alexander Zverev, Νο.1 στο ταμπλό, που υπέστη την ήττα από τον Daniel Altmaier. Συνεχίζουν στους "16" οι Holger Rune και Casper Ruud.

Μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Λος Κάμπος από τον Jordan Thompson, o Alexander Zverev υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα στο Μεξικό, καθώς αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Abierto Mexicano από τον Daniel Altmaier με 6-3, 3-6, 6-3.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη καριέρας για τον Altmaier, Νο.57 στον κόσμο, μόλις 4η απέναντι σε Top 10 παίκτη και 1η μακριά από το χώμα.

Παρά την προσωρινή αντεπίθεση του Zverev στο 2ο σετ, ο Altmaier έσβησε τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο game του 3ου σετ και στη συνέχεια έκανε το break, για να προηγηθεί με 3-0. Έσωσε άλλα 3 break points στα επόμενα games o 25χρονος Γερμανός, που κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του break έως το τέλος και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 9ο game, μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Ακαπούλκο, ο Altmaier θα αντιμετωπίσει τον Miomir Kecmanovic, που είχε κερδίσει από την προηγούμενη μέρα τον Diego Schwartzman με 4-6, 6-3, 6-1.

Σε αντίθεση με τον Zverev, νικηφόρες πρεμιέρες στο 500άρι του Ακαπούλκο είχαν οι Holger Rune και Casper Ruud. O Rune κέρδισε τον Michael Mmoh με 6-2, 6-3 και θα παίξει με έναν άλλον Αμερικανό qualifier στον 2ο γύρο, τον Aleksandar Kovacevic, που απέκλεισε τον πρωταθλητή του Λος Κάμπος, Jordan Thompson, με 6-3, 5-7, 6-4.

Ο Ruud, φιναλίστ στο Λος Κάμπος την προηγούμενη εβδομάδα, δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Christopher Eubanks, πήρε όμως τη νίκη στο 3ο σετ με 6-4, 6-7 (5), 6-3. Στον 2ο γύρο ο Νορβηγός θα αντιμετωπίσει τον Dusan Lajovic, που κέρδισε τον Rodrigo Pacheco Mendez με 6-2, 6-2.

Στη φάση των "16" προκρίθηκε και ο Francis Tiafoe, που επιβλήθηκε του Max Purcell με 4-6, 6-3, 6-0 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Γερμανό Dominik Koepfer, που νίκησε τον Terence Atmane με 6-4, 4-6, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots