ATP
Το σήκωσε και στο Ρότερνταμ ο Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Alyssa van Heyst Photography
tn team Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 - 18:50

Ο Jannik Sinner αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο Ρότερνταμ, παραμένει αήττητος στη φετινή σεζόν και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ασταμάτητος δείχνει αυτή την περίοδο ο Jannik Sinner, ο οποίος μετά και το μικρό διάλειμμα που έκανε μετά την Αυστραλία, επέστρεψε το ίδιο δυνατά και κατέκτησε τον τίτλο και στο 500άρι του Ρότερνταμ.

Στον τελικό του ABN AMRO Open, o 22χρονος Ιταλός "εξουδετέρωσε" τον Alex De Minaur με 7-5, 6-4, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Δεν ήταν εύκολο ματς, όμως στα πιο κρίσιμα σημεία ο Sinner έκανε τη διαφορά κι έτσι έφτασε στη νίκη χωρίς να κινδυνέψει.

Στο 1ο σετ ο Sinner είχε προηγηθεί με 4-2 και με 5-3, όμως ο De Minaur έσβησε 4 set points στο σερβίς του Ιταλού στο 10ο game και κατάφερε να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Μικρό το κακό για τον πρωταθλητή του Australian Open, που ανέκτησε γρήγορα τον έλεγχο, αφού στο αμέσως επόμενο game έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 6-5. Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το σετ δεν άφησε περιθώρια στον Αυστραλό και έκανε το 7-5.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Sinner να σβήνει 2 break points στο 1-2 και να κάνει break στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Όπως είχε συμβεί και στο 1ο σετ, ο De Minaur έκανε το break back και στο αμέσως επόμενο game o Ιταλός ανέκτησε τον έλεγχο, για να προηγηθεί με 4-3.

Από εκεί κι έπειτα δεν απειλήθηκε με break point o Sinner, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 12η νίκη του Sinner σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (12-0), η 15η συνεχόμενη στο tour και η 32η στις 34 τελευταίες αναμετρήσεις του!

Έφτασε τους 12 τίτλους στην καριέρα του ο Ιταλός (12-4 σε τελικούς), ο οποίος θα ανεβεί στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, για 1η φορά στην καριέρα του, βελτιώνοντας το προσωπικό του career high.

O De Minaur από τη μεριά του, ο οποίος απέκλεισε τους Andrey Rublev και Grigor Dimitrov για να μπει στον τελικό, έπαιξε για 15η φορά στην καριέρα του σε τελικό (7-8) και θα κάνει και αυτός νέο career high αύριο, ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.9 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots