ATP
Nadal: "Το ότι βρίσκομαι εδώ είναι μια νίκη για μένα"

 
Nadal: "Το ότι βρίσκομαι εδώ είναι μια νίκη για μένα"
tn team Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 - 15:55

Ο Rafael Nadal δηλώνει χαρούμενος που είναι ξανά στο tour και έτοιμος να επιστρέψει στη δράση, λέγοντας ξανά πως δεν έχει υψηλές προσδοκίες προς το παρόν, αλλά αποτελεί μια νίκη και μόνο η παρουσία του στα τουρνουά.

"Νιώθω πολύ καλύτερα απ' ότι υπολόγιζα πριν από έναν μήνα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ και θέλω να απολαύσω την επιστροφή μου στα γήπεδα. Δεν περιμένω πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί έχω έναν χρόνο να παίξω και αυτός είναι πολύς καιρός. Γνωρίζω πως θα είναι μια δύσκολη διαδικασία στην αρχή και το μόνο που θέλω είναι να τα δώσω όλα στο γήπεδο και να νιώσω πως είμαι ανταγωνιστικός. Κάνω προπονήσεις σε υψηλή ένταση μόνο για έναν μήνα, οπότε το γεγονός ότι είμαι εδώ από μόνο του είναι μια νίκη", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν.

"Το κάνω για όλη μου τη ζωή, οπότε είναι αδύνατο να μην μου λείψει η αίσθηση του ανταγωνισμού, το να μπαίνω σε ένα στάδιο γεμάτο φιλάθλους και να ταξιδεύω στα καλύτερα τουρνουά του κόσμου. Αυτό που μου έλειψε περισσότερο είναι το συναίσθημα πως είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και θέλω να απολαύσω αυτή την πρόκληση", πρόσθεσε.

Όπως έχει πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, είναι σημαντικό για τον Ισπανό να διατηρήσει τη θετικότητά του αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, καθώς αυτό θα είναι φυσιολογικό, ειδικά στα πρώτα του τουρνουά. Στόχος του άλλωστε είναι να βρεθεί ξανά στο πικ του για τη χωμάτινη σεζόν.

"Πρέπει να προσεγγίσω τη διαδικασία αυτή με έναν τρόπο που δεν θα περιμένω τα πράγματα να πάνε καλά από την αρχή. Το κυριότερο είναι να διατηρήσω τη σωστή νοοτροπία, γιατί ο στόχος μου είναι να γίνομαι όλο και πιο ανταγωνιστικός όσο προχωράει η σεζόν."

Ο Nadal θα ανοίξει τη σεζόν του στο Brisbane International, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση, με τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων να μαθαίνει τον πρώτο του αντίπαλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots