ATP
Το Ακαπούλκο περιμένει τον Nadal

 
Το Ακαπούλκο περιμένει τον Nadal
© Abierto Mexicano
tn team Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 - 12:16

Το τουρνουά του Ακαπούλκο αναθάρρησε μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Rafael Nadal, ανακοινώνοντας και επίσημα πως η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή, αν ο Ισπανός τενίστας αποφασίσει να επιστρέψει στο Μεξικό.

"Η πραγματικότητα είναι πως είναι πολύ πιθανό να είναι η τελευταία μου χρονιά. Μπορεί να είναι μια γεμάτη ή μια μεγάλη χρονιά, μπορεί να μην καταφέρω να παίξω σε όλα τα τουρνουά που θέλω, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σ' αυτά τα ερωτήματα αυτή τη στιγμή. Μπορώ μόνο να πω ότι θα επιστρέψω στα τουρνουά, ότι συνεχίζω να έχω στο κεφάλι μου πως το λογικό είναι να είναι η τελευταία μου χρονιά και σκοπεύω να αντιμετωπίσω έτσι τα τουρνουά και να το απολαύσω", είχε πει ο Nadal μεταξύ πολλών ακόμα, όταν ανακοίνωνε την επιστροφή του στο tour.

Ο 37χρονος Ισπανός θα στοχεύσει σίγουρα να αγωνιστεί στα αγαπημένα του τουρνουά το 2024, μιας και όπως ο ίδιος πιστεύει θα είναι η τελευταία φορά που τα επισκέπτεται και σίγουρα ένας αγαπημένος του σταθμός στο καλαντάρι υπήρξε και το Ακαπούλκο.

Οι διοργανωτές αναθάρρησαν από τα λόγια του Ισπανού, αλλά και από το γεγονός πως θα είναι σε θέση τελικά να ξεκινήσει κανονικά τη σεζόν στην Αυστραλία, γι' αυτό και τον ενημέρωσαν δημόσια, πως η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή.

"Αν ο Rafa θέλει να έρθει στο Ακαπούλκο, τότε πάντα θα υπάρχει χώρος γι' αυτόν", είπε συγκεκριμένα ο διευθυντής του τουρνουά, Alvaro Falla, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα και αν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής, θα κρατήσει μια wild card για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων.

O Nadal έχει κερδίσει 4 φορές τον τίτλο στο τουρνουά του Ακαπούλκο και μάλιστα ήταν πρωταθλητής στις δυο τελευταίες επισκέψεις του στη μεξικάνικη πόλη, το 2020 και το 2022.

Το Abierto Mexicano του 2024 θα γίνει από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots