ATP
Mouratoglou: "Ο Sinner θα είναι καλύτερος από τον Alcaraz το 2024" (vid)

 
Mouratoglou: "Ο Sinner θα είναι καλύτερος από τον Alcaraz το 2024" (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 - 9:42

Την ώρα που το Νο.1 δείχνει να είναι ξεκάθαρο και για το 2024, με τον Novak Djokovic να μην δείχνει πρόθυμος να πάει πουθενά, ο Patrick Mouratoglou επιλέγει Jannik Sinner έναντι του Carlos Alcaraz για το Νο.2 και εξηγεί το γιατί.

Στο νέο επεισόδιο του "Eye of the Coach", o Patrick Mouratoglou αναλύει γιατί πιστεύει πως το Davis Cup και γενικά ο τρόπος που έκλεισε το 2023, θα δώσει ώθηση στον Jannik Sinner να ξεχωρίσει έναντι των άλλων παικτών της γενιάς του και ειδικά του Carlos Alcaraz το 2024, με τον Novak Djokovic να παραμένει σταθερά ο πιθανότερος κυρίαρχος και για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

"Πιστεύω πως και το 2024 θα είναι η χρονιά του Novak Djokovic, ποιος όμως θα είναι το Νο.2 ανάμεσα στον Jannik Sinner και τον Carlos Alcaraz; Πιστεύω πως ο Jannik είναι έτοιμος, πιστεύω πως μπορεί να είναι η χρονιά του. Φυσικά ο Carlos θα είναι ακριβώς πίσω του, αλλά με αυτά που έκανε ο Jannik στο τέλος του 2023 θα είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί στο καλύτερό του επίπεδο. Θα είναι πιο επικίνδυνος αυτή τη χρονιά, πολύ πιο επικίνδυνος απ' ότι το 2023.

Είναι αλήθεια ότι ο Carlos είναι πιο μπροστά από τον Jannik, επειδή έχει κατακτήσει 2 Grand Slams, έχει βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου, πιθανότατα θα τον κερδίσει ξανά στο χώμα, αλλά νομίζω πως στις άλλες επιφάνειες με το στυλ που έχει ο Jannik θα είναι δυνατότερος και καλύτερος από τον Carlos την επόμενη χρονιά.

Σ' αυτό το άθλημα παίζει μεγάλο ρόλο η αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως το τέλος του 2023 έδωσε στον Jannik αυτό που χρειάζεται για να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει αυτούς τους τίτλους. Δεν κέρδισε βέβαια τον μεγάλο αγώνα που έπρεπε να κερδίσει, τον τελικό του ATP Finals, αλλά κέρδισε 2 φορές τον Novak και αυτό θα του δώσει μεγάλη ώθηση.

Μου θυμίζει τον Novak του 2011. Είχαμε την ίδια συζήτηση με τον Tony Roche στο Australian Open του 2011. Δεν θυμάμαι τι είχα πει, αλλά δεν είχα πει τον Novak. Εκείνος μου είπε ότι πίστευε ότι θα κέρδιζε ο Djokovic και πως θα γινόταν Νο.1 εκείνη τη χρονιά. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε επειδή κέρδισε το Davis Cup. Είναι τεράστια ώθηση να κερδίζεις το Davis Cup για την πατρίδα σου και να είσαι ο παίκτης-κλειδί. Και το 2011 ήταν η χρονιά του Novak, τα κέρδισε σχεδόν όλα.

Πιστεύω πως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του Jannik, αν και ο Novak ακόμα είναι εδώ. Μπορεί όμως ο Jannik να παίξει απίστευτο τένις. Ανεβαίνει στο φιλέ ακόμα περισσότερο, κάνει περισσότερα drop shots, είναι πιο έτοιμος να προσαρμοστεί σε αυτές τις καταστάσεις και πιστεύω αυτός θα είναι ο βασικότερος λόγος που μπορεί να είναι το Νο.2 στο τέλος της σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots