ATP
Ivanisevic: "Απ' όταν μπήκε στα ημιτελικά, ήξερα πως ο Novak θα κέρδιζε τον τίτλο"

 
Ivanisevic: "Απ' όταν μπήκε στα ημιτελικά, ήξερα πως ο Novak θα κέρδιζε τον τίτλο"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 13:36

O Goran Ivanisevic εξήγησε πως ένας διαφορετικός Novak Djokovic μπήκε στο Pala Alpitour από τη στιγμή που πέρασε στα ημιτελικά, ευχαρίστησε τον Jannik Sinner που δεν χαλάρωσε στο 3ο σετ της αναμέτρησής του με τον Holger Rune και αποκάλυψε πως μετά την ήττα του από τον Sinner την Τρίτη, ο Djokovic δεν μίλησε με κανέναν από την ομάδα του για μια ολόκληρη μέρα!

"Πρέπει να ευχαριστήσω τον Jannik που μας έδωσε μια μικρή βοήθεια για να βρεθούμε στα ημιτελικά. Ο Novak ήξερε πως αν έμπαινε στα ημιτελικά θα κέρδιζε το τουρνουά, σε εκείνο το σημείο άλλαξε όλη τη νοοτροπία του. Ένας άλλος Djokovic μπήκε στο court, ξεκινώντας από το Σάββατο. Όταν έφτασε ο πραγματικός Djokovic στο court, τότε κανείς δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει", είπε ο Ivanisevic στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το βράδυ στο Τορίνο, μετά την κατάκτηση του 7ου ATP Finals του Djokovic.

Του ζητήθηκε, αργότερα, να εξηγήσει αυτή την αλλαγή του Novak ενόψει των δυο νοκ-άουτ αγώνων του Σαββατοκύριακου: "Μπορούσα να το δω στα μάτια του, στη συγκέντρωσή του μόλις έφτανε στα αποδυτήρια και όταν έμπαινε στο προπονητικό γήπεδο. Από το ζέσταμα ακόμα, όλα ήταν διαφορετικά. Όλα ήταν θετικά με τον Alcaraz από την αρχή, τον έβλεπες να σφίγγει τη γροθιά του από τον πρώτο πόντο. Μετά με τον Sinner ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Novak 2 φορές σε μια εβδομάδα και τακτικά το προσέγγισε πολύ διαφορετικά από τον αγώνα της Τρίτης. Ο Jannik ένιωσε λίγη πίεση, ήταν ένας μεγάλος τελικός και αν δώσεις λίγο χώρο στον Novak δεν είναι καθόλου καλό, λίγο-λίγο σε εξαντλεί. Είναι όπως όταν αντιμετωπίζεις τραυματισμό και ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα σε κατατροπώσει σε μερικά δευτερόλεπτα."

Ο Ivanisevic ρωτήθηκε αν θυμώνει ποτέ με τον Djokovic και μέσα στην απάντησή του αποκάλυψε και μια ενδιαφέρουσα ιστορία, πως ο Σέρβος "εξαφανίστηκε" μετά την ήττα του από τον Sinner την Τρίτη το βράδυ και δεν τα μέλη της ομάδας του δεν τον είδανε μέχρι το ζέσταμα για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Hurkacz!

"Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, ποιος είμαι εγώ για να θυμώσω μαζί του; Μπορεί μόνο να εκνευριστώ όταν μας φωνάζει χωρίς λόγο. Όταν χάνει έναν αγώνα, πάντα προσπαθεί το καλύτερό του μέχρι το τέλος. Αλλά δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις μαζί του όταν χάνει έναν αγώνα. Για παράδειγμα, την Τρίτη το βράδυ τελείωσε αργά ο αγώνας και την Τετάρτη δεν τον είδαμε καθόλου. Μέχρι την Πέμπτη δεν γνωρίζαμε τι έκανε. Όπως και κάθε άνθρωπος, ο Novak δίνει τις μάχες με τον εαυτό του, αλλά επίσης γνωρίζει πότε να μένει ήρεμος. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βρίσκει κίνητρο, γιατί έχει κερδίσει ήδη τα πάντα και είχε ήδη εξασφαλίσει και το Νο.1., αλλά πάντα καταφέρνει να βρίσκει στο τέλος. Ήταν μια τρομερή χρονιά, δεν μπορώ να θυμώνω μαζί του. Αλλά δεν είναι και εύκολη η ζωή του Νο.1, πάντα θέλει περισσότερα, πάντα θέλει κάτι καλύτερο."

Μια ακόμα ιστορία που αποκάλυψε ο Κροάτης coach, ήταν πως στον αγώνα "κλειδί" για την πρόκριση του Djokovic στα ημιτελικά, αυτόν του Sinner με τον Rune, είχαν βγει έξω όλοι μαζί για να φάνε πίτσα. Ο Ivanisevic τσέκαρε το σκορ και ενώ αρχικά ήταν ήρεμος, αγχώθηκε όταν είδε τον Rune να κερδίζει το 2ο σετ. Τότε είχαν επιστρέψει ήδη στο ξενοδοχείο και συζητούσαν για το πως ο Sinner μπορούσε να χαλαρώσει στο 3ο σετ.

"Πήγαμε να φάμε πίτσα στην πόλη, θυμάμαι να βλέπω το σκορ και να είναι 6-2. Μετά επέστρεψα στο δωμάτιο και άρχισαν τα προβλήματα, ο Rune έπαιζε καλά. Μιλούσαμε μεταξύ μας, λέγαμε ότι ίσως ο Jannik να μην έδινε το 100% του εφόσον είχε προκριθεί ήδη στα ημιτελικά, αλλά μας απέδειξε τι είδους πρωταθλητής είναι. Είναι ένας ανταγωνιστικός παίκτης που θέλει να κερδίζει κάθε αγώνα που δίνει, ειδικά όταν είναι και μπροστά στο κοινό του. Στο break point του Rune στο 3ο σετ φοβηθήκαμε, αλλά ο Jannik έκανε 2 εκπληκτικά games στο τέλος. Ήταν ανακούφιση και από εκείνη τη στιγμή γνώριζα πως ο Novak θα κέρδιζε το τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots