ATP
Ήταν... GOAT και σήκωσε το 7o ATP Finals o Djokovic! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 - 20:57

Μετά από τον Carlos Alcaraz, o Novak Djokovic "έκανε σκόνη" και τον μέχρι πρότινος αήτηττο Jannik Sinner, για να "αλώσει" το Τορίνο και να αναδειχθεί πρωταθλητής στο ATP Finals για 7η φορά στην καριέρα του, ξεπερνώντας ακόμα ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ.

Από τη στιγμή που μπήκε στα νοκ άουτ του ATP Finals, o Novak Djokovic άλλαξε τις ρυθμίσεις του, έπαιξε σαν GOAT και κέρδισε τους δυο κορυφαίους εκπροσώπους της νέας γενιάς αυτή τη στιγμή, Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, σαν σε προπόνηση!

Μετά την σπουδαία παράσταση που έδωσε χθες στα ημιτελικά με τα 5 χαμένα games από τον Alcaraz, o κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων "διέλυσε" και τον αήττητο στο τουρνουά Sinner με 6-3, 6-3, για να κλείσει τον τελικό σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

 

Θυμίζουμε πως οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, με τον Sinner να παίρνει τη νίκη έστω και δύσκολα. Ο Ιταλός στη συνέχεια είχε τη δυνατότητα να αποκλείσει τον Djokovic έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα, αν έχανε από τον Holger Rune. Επέλεξε να μην κάνει αυτό το "unfair" παίξιμο, ο Djokovic πήρε τη 2η ευκαιρία του και την εκμεταλλεύτηκε, παίρνοντας και τη ρεβάνς από τον Sinner, κερδίζοντάς τον στο πιο σημαντικό παιχνίδι.

Με τη νίκη αυτή, ο Nole έφτασε τους 7 τίτλους στο ATP Finals και έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Ξεπέρασε το ρεκόρ του Roger Federer με 6 κατακτήσεις, το οποίο είχε ισοφαρίσει πέρσι.

 

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Novak, ο οποίος αφού έφτασε τα 24 Slams στο US Open, κατέκτησε το 40ό Masters της καριέρας του στο Bercy, εξασφάλισε το 8o Year-end No.1 και έφτασε σήμερα και τους 7 τίτλους στο ATP Finals, κερδίζοντας ουσιαστικά τα πάντα μετά από τον χαμένο τελικό του Wimbledon από τον Alcaraz.

Μένει μόνο ένας στόχος γι' αυτή τη σεζόν για τον 36χρονο Σέρβο υπερ-παίκτη και αυτός δεν είναι άλλος από το Davis Cup, όπου θα παίξει την επόμενη εβδομάδα για να φέρει ακόμα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πατρίδα του.

Ο Djokovic ήταν ακαταμάχητος στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού και μπήκε στο παιχνίδι με πολύ άγριες διαθέσεις. Στο σερβίς του έχασε μόνο 2 πόντους σε ολόκληρο το 1ο σετ και με το break που έκανε από το 4ο game (3-1), το κατέκτησε εύκολα με 6-3. 

 

Στο 2ο σετ έκανε με το καλημέρα break και λίγο έλειψε να κάνει και double break, με τον Sinner να σβήνει 3 break points, για να μειώσει σε 1-2. O Djokovic έδειξε για 1η φορά τρωτά σημεία στον τελικό στο 6ο game του 2ου σετ, όταν ήταν ήδη μπροστά με 6-3, 3-2 και αντιμετώπισε διπλό break point (15-40). Η αντίδρασή του ήταν εμφατική, αφού με 4 γρήγορους πόντους έκανε το 4-2.

Ομοίως και στο 8ο game o Σέρβος, που από το 0-30 έκανε το 40-30 και τελικά υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του για το 5-3, ενώ στο 9ο game έκανε νέο break, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά στο court.

 

Για 4η φορά σε 5 συναντήσεις κέρδισε τον Sinner o Djokovic (4-1), ο οποίος έφτασε τους 7 τίτλους στην απίθανη χρονιά του, κατακτώντας τα 3 από τα 4 Slams (και όντας φιναλίστ στο 4ο), τo ATP Finals και τα Masters σε Σινσινάτι και Παρίσι.

Συνολικά έφτασε τους 98 τίτλους καριέρας ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 98-40.

Δείτε ακόμα:

Τα highlights του τελικού (vid)

Ο τρυφερός πανηγυρισμός του Nole με τα παιδιά του (vid)

Συγκινήθηκε ξανά από το standing ovation o Sinner (vid)

Sinner σε Djokovic: "Είσαι μεγάλη έμπνευση για όλους τους παίκτες"

Djokovic: "Μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots