ATP
Djokovic: "Ένας από τους καλύτερους αγώνες μου στη χρονιά"

 
Djokovic: "Ένας από τους καλύτερους αγώνες μου στη χρονιά"
tn team Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 - 11:44

Ο Novak Djokovic δήλωσε πως η χθεσινοβραδινή του εμφάνιση κόντρα στον Carlos Alcaraz ήταν ο καλύτερος αγώνας του στο τουρνουά και ένας από τους καλύτερους ολόκληρης της σεζόν, δίνοντάς του και αυτοπεποίθηση για τον σημερινό τελικό του ATP Finals, όπου θα προσπαθήσει να σπάσει ακόμα ένα σπουδαίο ρεκόρ.

"Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου στη χρονιά, απέναντι στον μεγαλύτερο αντίπαλο που είχα αυτή τη χρονιά. Πολύς κόσμος, συμπεριλαμβανομένων και εμάς των δυο, περίμενε πως θα είχαμε μια μεγάλη βραδιά απόψε, πως θα παίζαμε μέχρι αργά. Κατάφερα να ανεβάσω το επίπεδό μου. Όταν έσπασα το σερβίς του στο 4-3 του 1ου σετ, συνέχισα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο έως το τέλος, έπαιξα πολύ μεγάλο τένις. Έβαλα πολλή πίεση στα games που σέρβιρε και τα πήγα πολύ καλά. Ήταν ο καλύτερος αγώνας μου στην εβδομάδα και ένας από τους καλύτερους στη χρονιά. Δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερο σημείο για μένα, δεδομένου ότι δεν ήθελα να βρεθώ στο πικ μου από τη φάση των ομίλων. Αυτή τη βραδιά ένιωσα πως ήμουν πολύ κοντά στα καλύτερά μου", είπε ο Nole στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον ημιτελικό του ATP Finals.

Όπως είπε, ο Σέρβος πήρε δύναμη για να κάνει αυτή τη συγκλονιστική χρονιά που διανύει και από τις περιπέτειες της περσινής σεζόν: "Χρησιμοποίησα τις συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσω πέρσι σαν καύσιμο για τη φετινή σεζόν. Είχα σχεδόν μια τέλεια σεζόν. Θα την ολοκληρώσω στο Νο.1 του κόσμου, ενώ πέτυχα και πολλούς από τους υπόλοιπους στόχους που είχα, έσπασα πολλά ρεκόρ, έγραψα ιστορία στο άθλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη σεζόν μου και έχω ακόμα έναν αγώνα να δώσω. Ελπίζω να μπορέσω να πετύχω ακόμα μια νίκη και να κερδίσω έναν ακόμα τίτλο."

Για το αν βλέπει τον Rafael Nadal στο παιχνίδι του Carlos Alcaraz, o Novak είπε: "Όχι, δεν το βλέπω. Είναι διαφορετικοί παίκτες. Σίγουρα φέρνει μια παρόμοια ένταση στο γήπεδο, αλλά είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Rafa. Είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Είναι εντυπωσιακό για την ηλικία του και το κάνει ήδη εδώ και κάποια χρόνια πλέον. Έχει ήδη μια λαμπρή καριέρα και είναι ξεκάθαρο πως θα ακολουθήσουν σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Μου βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου όταν τον αντιμετωπίζω, με υποχρεώνει να προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ πριν από τους αγώνες μας, όπως όταν έπρεπε να αντιμετωπίσω τον Nadal και τον Federer, όπου έπρεπε να είμαι στα καλύτερά μου για να έχω τη δυνατότητα να κερδίσω."

Τέλος, για τον σημερινό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner από τον οποίο είχε ηττηθεί στη φάση των ομίλων του ATP Finals, σχολίασε: "Ο προηγούμενος αγώνας που παίξαμε μου δίνει κίνητρο και ταυτοχρόνως αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο προετοιμασίας. Η ανάλυση του αγώνα αυτού θα με κάνει να καταλάβω τι χρειάζεται να κάνω για να κερδίσω. Είναι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά μέχρι στιγμής και έχει κερδίσει όλους τους αγώνες του παίζοντας μεγάλο τένις. Αύριο (σ.σ. Κυριακή στις 19:00 ώρα Ελλάδας) θα παλέψει για το 1ο του τρόπαιο και εγώ για το 7ο στο ATP Finals. Έχω βρεθεί ξανά σε τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Η εμπειρία βοηθάει, αλλά δεν μου δίνει κάποιο πλεονέκτημα γιατί παίζει εκπληκτικά. Ξέρω τι με περιμένει, αλλά η σημερινή μου εμφάνιση μου δίνει αυτοπεποίθηση γιατί ήταν ο καλύτερος αγώνας μου στο τουρνουά μέχρι τώρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots