ATP
Alcaraz: "Πρέπει να βελτιώσω πολλά για να φτάσω στο επίπεδο του Djokovic"

 
Alcaraz: "Πρέπει να βελτιώσω πολλά για να φτάσω στο επίπεδο του Djokovic"
tn team Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 - 10:55

O Carlos Alcaraz παραδέχτηκε πως αυτή την στιγμή πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του για να κερδίσει τον Novak Djokovic και θα προσπαθήσει να ξεχάσει όλους τους άλλους αγώνες που έδωσε με τον Σέρβο, εστιάζοντας σ' αυτόν του Τορίνου.

"Αυτός ο αγώνας θα με βοηθήσει πολύ μπαίνοντας στην pre-season. Αυτή τη στιγμή ξέρω πως έχω πολλά να βελτιώσω και θέλω να βρεθώ εκεί, θέλω να κερδίσω τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Προφανώς θα ξαναδώ τον αγώνα για να εντοπίσω τις αδυναμίες μου, να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος παίκτης. Θα ξεχάσω τα άλλα ματς που έκανα απέναντί του, τον τελικό του Wimbledon και του Σινσινάτι, το Roland Garros, και θα συγκεντρωθώ σ' αυτόν τον αγώνα, επειδή έχω πολλά να βελτιώσω αν θέλω να είμαι στο επίπεδό του", είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος Ισπανός, στη συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο, μετά την ήττα του με 6-3, 6-2 από τον Djokovic στα ημιτελικά του ATP Finals.

Ρωτήθηκε αργότερα για το απίθανο ρεκόρ των 400 εβδομάδων συνολικής παραμονής στο Νο.1, το οποίο θα ξεπεράσει πολύ σύντομα ο Djokovic. Ο Alcaraz, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου πέρσι μετά το US Open, είπε ότι είναι κάτι που κοιτάζει και θα ήθελε να ξεπεράσει, ωστόσο την ίδια στιγμή μοιάζει και απίθανο.

"Αν σκεφτώ τις 400 εβδομάδες του Novak στο Νο.1, θα σήμαινε πως πρέπει να μείνω εκεί για 15 χρόνια, οπότε πρακτικά είναι απίστευτο. Φυσικά και έχω το κίνητρο επειδή θέλω να τον ξεπεράσω και να είμαι ο καλύτερος στην ιστορία, θέλω όταν πηγαίνω για προπόνηση να έχω έναν στόχο. Θέλω να τον κερδίσω, όπως θέλω να κερδίζω κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι.

Την ίδια στιγμή όμως δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο, επειδή είναι πολύ πολύ δύσκολο. Είναι κάτι που ένας θρύλος του αθλήματος θα μπορούσε να καταφέρει. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει, σπάει όλα τα ρεκόρ, κερδίζει όλα τα τουρνουά στα οποία παίζει, είναι τρελό."

Τέλος, για τους 77 αγώνες που έδωσε στη σεζόν, ο Alcaraz εξήγησε πως δεν είναι και τόσοι πολλοί, ενώ συμφώνησε με τον προπονητή του, που σε μια συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα είπε ότι το μεγάλο λάθος του ήταν να ρίξει ταχύτητα μετά το Wimbledon.

"Δεν πιστεύω πως ήταν τόσοι πολλοί οι αγώνες. Δεν είμαι από τους παίκτες που έπαιξαν στα περισσότερα τουρνουά, αλλά θα ήθελα να παίξω σε περισσότερους αγώνες. Είδα μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Juanki (Juan Carlos Ferrero) και έλεγε ότι πρέπει να καταλάβω ότι η σεζόν διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο. Είχε δίκιο, πρέπει να τα πάω καλά και στο τέλος της σεζόν. Έχω πολλά να βελτιώσω και να μάθω, η σεζόν δεν τελειώνει τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, αλλά τον Νοέμβριο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots